Солта, мазнините и захарите са основните врагове на сърцето. Това

...
Солта, мазнините и захарите са основните врагове на сърцето. Това
Коментари Харесай

Кардиолог: Солта, мазнините и захарите са основните врагове на сърцето

Солта, мазнините и захарите са главните врагове на сърцето. Това съобщи в отговор на въпрос в Плевен проф. доктор Арман Постаджиян - ръководител на Българската лига по хипертония, шеф на кардиологичното поделение в УМБАЛ "Св. Анна " - София. Той бе посетител на Националния фестивал на спорта, здравето и дълголетието в града.

Солта е много сериозен зложелател, тъй като всекидневно тя се съдържа в хранителите артикули в по-голямо количество от нужното за естествената функционалност на човешкия организъм, разясни медикът. Ако досоляваме храната, която консумираме, това към този момент е сериозен проблем за индивида, изключително когато е в преклонна възраст, посочи той. С мазнините също не би трябвало да се прекалява. Не се предлага свръхограничаване на месните артикули, а по-скоро да се сложи акцент върху метода на приготвянето, на обработката на месото, и консумирането на по-малко пържени храни, уточни лекарят. Съвременната идея сочи, че главен зложелател се явяват захарите - безалкохолните питиета съдържат свръхнаднормено количество захари и повреждат, добави той.

Фестивалът в Плевен през днешния ден стартира в залата на Военния клуб, където пред публика от възрастни хора експертите приказваха за това по какъв начин да се резервира сърцето крепко до дълбока напреднала възраст и кои са признаците на рисковите сърдечносъдови болести. Сред гостите бяха проф. доктор Арман Постаджиян, доктор Снежана Тишева - шеф на Клиниката по кардиология и ревматология в Медицинския университет /МУ/ в Плевен, и доцент доктор Надя Станчева от Клиниката по кардиология към МУ-Плевен.

Организатори на фестивала, който приключи с хоро на централния градски площад "Възраждане ", бяха Българската асоциация "Спорт за всички ", Българската лига по хипертония и Институтът за здравно обучение, под патронажа на Министерството на младежта и спорта и община Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР