Сокът от червено цвекло е уникален природен лек, познат отдавна

...
Сокът от червено цвекло е уникален природен лек, познат отдавна
Коментари Харесай

Сок от червено цвекло против анемия

Сокът от алено цвекло е неповторим естествен лек, прочут от дълго време като противоанемично средство. Ползата му се дължи най-много на богатото наличие на витамини С, витамин Р и витамин РР – фактор, както и на фолиева киселина и каротин. Минералите, показани в наличието на аленото цвекло, са калий, калций, фосфор, желязо, сяра и йод.

Освен това сокът от алено цвекло усилва чревната перисталтика и укрепва стените на кръвоносните съдове. Препоръчва се и при продължителен хепатит и чернодробна цироза и хипертония.

Оказва се, че сокът от цвекло е отличник измежду всички останали сокове по наличие на йод. Приема се както при атеросклероза, по този начин и при проблеми със щитовидната жлеза.

Обикновено от 100 грама цвекло се получава към 40 мл сок. Пие се фалшифициран с лимон 2-3 пъти на ден в количество до 800 мл.

Установено е още, че аленото цвекло форсира процесите на обмяна на веществата в организма. Има потвърден пречистващ резултат, сполучливо се оправя с изхвърлянето на токсините.

 Червено Цвекло

То е потребно за консумация и от диабетици, макар съществуването на захари. Цвеклото е изключително потребно за храносмилателната система.

Целулозата, съдържаща се в растението, спомага за по-лесното разграждане на признатата храна. Природните лечители предлагат цвеклото и при констипация. Хроничният запек се лекува с 100-150 г варено цвекло на ден. Кашичката се употребява на гладно.

Изследвания на учени от целия свят скоро стигнаха до извода, че народите, които интензивно включват аленото цвекло в ежедневното си меню, са доста по-здрави.

При тях броя на хората, болни с рак и други подли заболявания, е доста по-малък в съпоставяне със страните и културите, където незадълбочено познават здравословните свойства на зеленчука.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР