СОК Камчия“. Вълнуващ футболен двубой в дух на взаимно уважение

...
СОК Камчия“. Вълнуващ футболен двубой в дух на взаимно уважение
Коментари Харесай

Футболната легенда Даниел Боримиров се включи в изнесен младежки тренинг и се завърна на терена

СОК „ Камчия “. Вълнуващ футболен дуел в дух на взаимно почитание и другарство със специфичното присъединяване на героя от Съединени американски щати 94 и легенда на Левски Даниел Боримиров бе измежду акцентите на изнесения юношески тренинг, отдаден на здравословния метод на живот, който се организира в СОК „ Камчия “. Събитието край морето е под надпис „ Мисия Здраве “ и се осъществя в границите на плана „ Младите хора – бъдещето на България – виновни и дейни “ на Асоциация „ Докосни дъгата “ и Министерството на младежта и спорта по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

В другарската среща един против различен се изправиха тимовете на Даниел Боримиров и другари от Камчия и Отборът на Асоциация „ Докосни дъгата “, предвождан от баскетболния национал Йордан Минчев. В редиците на състава на Боримиров личеше името на олимпийската медалистка Ренета Камберова, а в този на Данчо Минчев – това на известния реализатор Тодор Димитров – Торино и неговия някогашен капитан в Левски Асен Великов. В демонстративния мач, трансформирал се в самобитен състезателен празник, като участници и фенове се включиха както младежите, които са част от тренинга „ Мисия здраве “, по този начин и доста деца и възрастни, почиващи в комплекса.

Двубоят бе извънредно прочувствен, головите положения изобилстваха, а с успеха в последна сметка се поздрави тимът на Даниел Боримиров – 6:2, като измежду голмайсторите се отличи и самата Рени Камберова.

След края на дуела Даниел Боримиров благодари за специфичната покана да бъде част плана „ Младите хора – бъдещето на България – виновни и дейни “. Той поздрави младежите и им пожела да бъдет спортсмени освен на терена, само че и в живота. От своя страна младежите също изрекоха признателност към футболната легенда, че нито за момент не се е поколебал, с цел да отдели от времето си и да бъде до тях по време на тренинга.

Даниел Боримиров е един от първите футболни деятели подкрепили обществено дейностите на „ Докосни дъгата “. Във времето, когато той бе шеф на ДЮШ на Левски, с помощта на него няколко деца и младежи на асоциацията получиха страхотния късмет да упражняват на „ Герена “ и да станат част от „ синята магия “. През миналите години героят от Съединени американски щати 94 нито за момент не е прекъсвал връзката си с „ Докосни дъгата “ и постоянно откликва и се ангажира с идеите й.

По време на визитата си в СОК „ Камчия “ Даниел Боримиров направи и скъпо подаяние за Музея на спорта – бутонки, с които е играл през дейната си футболна кариера.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР