Софтуерът за видеоконференции Teams ще отпадне от пакета приложения Office(снимка:

...
Софтуерът за видеоконференции Teams ще отпадне от пакета приложения Office(снимка:
Коментари Харесай

Microsoft ще отдели Teams от Office в световен мащаб


Софтуерът за видеоконференции Teams ще отпадне от пакета приложения Office
(снимка: CC0 Public Domain)

Миналата година Microsoft отдели приложението за видеоконференции Teams от своя пакет Office в Европа, с цел да отговори на опасенията на регулаторите. Сега наподобява, че компанията ще приложи тази смяна в международен мащаб.

Според източници на Ройтерс, Microsoft ще продава своето приложение за чат и видео Teams настрана от пакета Office по целия свят. “За да осигурим изясненост за нашите клиенти, ние разширяваме стъпките, които предприехме предходната година за обособяване на Teams от M365 и O365 в Европейското икономическо пространство и Швейцария, до клиенти в целия свят ”, споделя представител на компанията.
още по темата
Отделянето значи, че корпоративните клиенти на Microsoft по целия свят ще могат да закупят абонаменти за Microsoft 365 без Teams или ще би трябвало да закупят независима версия на Teams.

“Това също по този начин дава отговор на противоположната връзка от Европейската комисия, като дава на мултинационалните компании по-голяма еластичност, когато желаят да стандартизират покупките си в разнообразни райони ”, добавя източникът от Microsoft.

Според обявата, от 1 април клиентите ще могат да продължат с настоящото си съглашение, да възобновят съществуващия си лиценз, да го актуализират или да преминат към новите налични предложения.

Що се отнася до ценообразуването, “за нови търговски клиенти цените на Office без Teams варират от $7,75 до $54,75 [месечен абонамент] според от продукта, до момента в който Teams Standalone ще коства $5,25 ”, отбелязва Ройтерс. Цифрите може да варират съгласно страната и валутата. Microsoft не разкрива цените на настоящите пакетирани артикули.

Решението на ИТ колоса от Редмънд идва, откакто предходната година Европейската комисия (ЕК) стартира публично антитръстово следствие на обединяването на софтуера Teams от Microsoft с пакета за работливост Office.

Европейска комисия за първи път получи тъжба против Microsoft във връзка с пакетирането на Teams с Microsoft 365 от един от съперниците на Teams, Slack, преди повече от три години. Slack твърди, че пакетирането на продуктите дружно дава на Microsoft незаслужено преимущество.

Microsoft към момента не е оповестила публично измененията във връзка с отделянето на Teams от Office.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР