Софийският зоопарк няма да приема непотребните коледни дръвчета от изминалите

...
Софийският зоопарк няма да приема непотребните коледни дръвчета от изминалите
Коментари Харесай

Животните в софийския зоопарк се радват на топлото време

Софийският зоопарк няма да приема непотребните коледни дръвчета от миналите празници, с цел да се хранят тревопасните животни.

Ирина Сахатчиева - връзки с обществеността към Софийския зоопарк, изясни още, че за животните се употребява единствено храна, която е със документ и извън хранителни артикули не се одобряват. Елхичките, даже да са красели домовете на хората, могат да бъдат източник на заболявания и да представляват  ветеринарен и хигиеничен проблем.

" Това, че красят, не значи, че са чисти и че са подобаващи за храна, тъй като те се украсяват с разнообразни материали. Тези материали могат да останат по дръвчетата. Могат да причинят задавяне или по някакъв различен метод да увредят животните и по тази причина не се дават такива. Това са екзотични животни - африкански антилопи, хипопотам, носорог. Просто ние не можем да си позволим да вземем нещо навън, без да го чистим, без да сме сигурни, че е безвредно ".

Ирина Сахатчиева изясни още, че  по-топлото време се отразява добре на животните и не представява риск за тях. Мечките не може да се каже, че спят зимен сън, само че са по-сънливи, изясни още тя:

" Всяко животно обича слънце и също така, икономисва ни много от отоплението, само че въпреки всичко доста топлото не е доста хубаво и за хората не е добре. Всичките ни животни се усещат добре, няма недоволства към този момент. Мечките си стоят вътре. Не мога да кажа, че спят зимен сън, само че са по-сънливи. Белите тигри са навънка. За тях това време е прелестно. Даже и по-студено да е, още по-добре. Дори и носорогът и хипопотамът са навънка, пускани в слънчевото време и дребният хипопотам Емилио също. Така че това време е прелестно. Няма да окаже някакво неприятно влияние, в противен случай - хубаво ще им бъде. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР