Софийският университет започна кандидатстудентската си кампания за учебната 2019/2020 г.

...
Софийският университет започна кандидатстудентската си кампания за учебната 2019/2020 г.
Коментари Харесай

СУ започна кандидатстудентската си кампания

Софийският университет стартира кандидатстудентската си акция за образователната 2019/2020 година

От през днешния ден се одобряват заявки за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия. Крайният период за първата е 15 март, а за втората - 23 май 2019 година

Заявленията могат да се подадат посредством уеб страницата на СУ (https://online.uni-sofia.bg), на място в Ректората или в бюрата на компаниите в страната.

Таксата за явяване на изпит е 30 лева

Първата сесия ще се организира в неделните дни в интервала 24 март - 28 април, а втората - в съботните и неделните дни от 26 май до 23 юни.

Първото класиране се афишира на 9 юли, второто – на 16 юли, а третото – на 23 юли.

В 5 от 119-те специалности не може да се влезе с оценка от матури вместо изпит. Това са контролираните „ Право “, „ Медицина “ и „ Фармация “, както и „ Журналистика “ и „ Връзки с обществеността “.

Две са новите бакалавърски стратегии - „ Счетоводство, финанси и цифрови приложения “ (на британски език) в Стопанския факултет и „ Геопространствени системи и технологии “ в Геолого-географския факултет.

На 21 февруари 2019 година стартира присъединяване на Софийския университет в обичайна кандидатстудентска борса. До 21 март кандидатите в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се срещнат със специалностите и метода за кандидатстване в най-старото висше учебно заведение в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР