Софийският районен съд гледа на свое заседание гражданското дело, заведено

...
Софийският районен съд гледа на свое заседание гражданското дело, заведено
Коментари Харесай

Районният съд в София проведе заседание по гражданско дело Сотир Цацаров срещу Кирил Петков

Софийският областен съд гледа на свое съвещание гражданското дело, заведено от някогашния основен прокурор и някогашен ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров против Кирил Петков, съпредседателя на Политическа партия " Продължаваме Промяната “, оповестиха от администрацията. Делото е формирано по иск на Цацаров поради изявление на Кирил Петков, в качеството му на министър председател.

В желае си някогашният основен прокурор претендира претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на персоналния му и професионален престиж, достойнството и достолепието, вследствие медийно изявление от 14 и 16 януари т.г. на Кирил Петков по отношение на позволява до класифицирана информация на Цацаров, когато той беше началник на КПКОНПИ. 

Допускът беше лишен от Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС). Цацаров посочи тогава, че това е станало след нескончаем институционален напън, извършен по отношение на управлението на организацията от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. На 24 февруари Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) анулира акта, с който се лишава достъпа до класифицирана информация на Сотир Цацаров.

Днес в съда двамата бяха представлявани от своите бранители. Съдът изслуша един очевидец, от страната на Цацаров. Адвокатът му изиска от съда да бъдат призовани още двама очевидци. Съдът дефинира да бъде  изискана и досието от ДАНС за отнетия допуск до информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР