Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на Александровска

...
Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на Александровска
Коментари Харесай

И съдът блокира новото ръководство на “Александровска“

Софийският градски съд спря вписването на новото управление на " Александровска " болница до момента в който остарялото апелира освобождението си. Определението на съда идва откакто предходната седмица и новото управление с претекста, че има несъгласия в акта на здравния министър Стойчо Кацаров. След отхвърли Кацаров упрекна Агенцията по вписванията, че надвишава пълномощията си и изиска инспекция на правосъдното министерство и оставката на директорката на организацията Габриела Козарева. По-рано през днешния ден служебният примиер Стефан Янев.

Сега обаче и съдът блокира новите назначения в " Александровска ", както по-рано, където шефът и бордът бяха заменени след шокиращи разкрития за противозаконни трансплантации и други нарушавания.

Така " Александровска " остава със остарялото си управление в лицето на изпълнителния шеф Борис Богов, ръководителят на Съвета на шефовете Димитър Буланов и представителят на страната Александър Оскар.

Съдът показва, че “единственият способен да се произнесе по допустимостта и основателността на предявения иск е исковият съд, пред който делото е висящо, като в хипотезата на преустановяване на производството заради недопустимост на желае или отхвърлянето му като безпочвен, регистърното произвеждане се възобновява “.

Смененото управление на " Александровска " апелира отстраняването си като незначително и до произнасянето по тази тъжба, вписването на новото се стопира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР