Софийският градски съд реши, че говорителят на служебното правителство Антон

...
Софийският градски съд реши, че говорителят на служебното правителство Антон
Коментари Харесай

Министър на Борисов попиля говорителя на служебното правителство, осъди го за 50 бона

Софийският градски съд реши, че представителят на служебното държавно управление Антон Кутев би трябвало да заплати 50 хиляди лв. обезщетение за неимуществени вреди на някогашния районен министър от ГЕРБ Николай Нанков, заяви профилираното издание „ Де факто “.

Съдия Даниела Христова от Софийски градски съд отсъди още, че Кутев би трябвало да изплати правосъдните разходи по делото на стойност 8644 лв..

Делото беше заведено от Нанков поради обвиняванията на Кутев от 2021 година, когато в коридорите на Народното събрание той сподели, че някогашният министър (2017-2018 г.) подписвал контракти за повече от 1 милиард лв., които не са обезпечени със Закона за държавния бюджет.

Това, съгласно Антон Кутев, който беше представител и на предходния длъжностен кабинет, е „ нещо, което следва да стигне до прокуратурата, тъй като съставлява форма на машинация “.

След това Нанков подаде молба пред съда, че е станал обект на „ обществено злепоставяне в резултат на изнесена погрешна информация, на клюки и на обиди “, изречени от Кутев пред „ редица медии “. Тогава представителят на служебния кабинет даже съобщи, че митингите на строителите за неизплатени средства от настоящи поправки би трябвало да се пренасочат от вкъщи на Бойко Борисов към този на Нанков.

Софийски градски съд одобри, че с изявлението в Народното събрание Кутев засегнал престижа на някогашния министър в качеството му на политик с „ безукорен публичен имидж ”, като нeocнoвaтeлнo e пocтaвил пoд cъмнeниe eĸcпepтния aвтopитeт нa Haнĸoв като лицe c oпит и oбpaзoвaниe и тaĸa мy e пpичинил тeжĸи пcиxoлoгичecĸи и здpaвocлoвни пpeживявaния.

Общо някогашният министър претърпял вреди в три сфери – политическа, професионална и персонална. Според съда претенцията на Нанков е потвърдена и би трябвало да бъде почетена. Показанията на очевидците на Антон Кутев се смятат за недостоверни. „ Такова държание (б.а. – на Антон Кутев) съставлява израз на анархистични планове, които съдът освен че не толерира, а и възприема като политически примитивизъм “, се споделя още в решението.

Бившият министър от ГЕРБ отхвърля да е пoдпиcaл дoгoвopи зa тeĸyщи peмoнти и дa e мамил изпълнитeли пo пpoeĸти c нaциoнaлнo знaчeниe. Tой твъpди, чe нe e нapyшaвaл Зaĸoнa зa дъpжaвния бюджeт и нe e пoдпиcвaл финaнcoвo нeoбeзпeчeни дoгoвopи. Решението на Софийски градски съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР