Софийският градски съд отново препъна вписването на новото ръководство на

...
Софийският градски съд отново препъна вписването на новото ръководство на
Коментари Харесай

Съдът отново спря новото ръководство на ББР

Софийският градски съд още веднъж препъна вписването на новото управление на Българската банка за развиване. Този път решението е на арбитър Валерия Братоева и е взето късно през вчерашния ден. То предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Съдия Братоева се аргументира с обстоятелството, че има висящо дело, което бе заведено от настоящия изпълнителен шеф Николай Димитров, за оповестяване за незначително настояването на министъра на стопанската система Кирил Петков за смяна на управлението на кредитната институция.

До произнасянето на съда по това дело няма по какъв начин да се промени управата на банката, счита арбитър Братоева, като се базира на решение по подобен проблем на Върховния касационен съд от 2014 година
 Петков: ББР е дала близо 3 милиарда лева на 20 души по неразбираеми критерии Петков: ББР е дала близо 3 милиарда лева на 20 души по неразбираеми критерии
В идващите две седмици ще имаме ново ръковдство на Българската банка за развиване, тъй като предходното е позволило голяма неточност, като...

Кирил Петков , който е принципал на банката, разгласи, че страната ще заведе правосъден иск за вреди против отстранените преди месец от Надзорния съвет на ББР Николай Димитров и Велина Бурска . Причината е, че отстранените апелират и по този начин се блокира работата на банката в миг, в който дребните и междинни предприятия имат потребност от помощ, уточни министърът. Той дефинира техните юридически процедури като " доста фрустриращи ".

Скандалът се разгоря след пред Българска национална телевизия в края на предходната седмица, че новото предопределение от професионални банкери за ББР, които би трябвало да развиват банката, беше спряно от арбитър Мария Вранеску. Той упрекна съдията, че е взела решение в несъгласие със закона.

От Софийски градски съд против обвиняванията.

Два дни по-късно масло в огъня наля и районният министър Виолета Комитова , която упрекна арбитър Вранеску в 4 намеси и се усъмни в инцидентния принцип при избора на съдии. Казусът тук е отводът да се впише новото управление на държавното сдружение " Автомагистрали ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР