Софийският градски съд осъди лидера на НФСБ и бивш вицепремиер

...
Софийският градски съд осъди лидера на НФСБ и бивш вицепремиер
Коментари Харесай

Скандал. Журналисти осъдиха Валери Симеонов за клевета

Софийският градски съд осъди водача на НФСБ и някогашен вицепремиер Валери Симеонов за клюка против публицисти, заяви Медиапул.

 Делото против него бе заведено от публицистите Антон Хекимян и Венелин Петков поради изявление на Валери Симеонов пред публичната телевизия, в което той ги афишира за корумпирани.

На 11 февруари 2020 година тогавашният народен представител от " Обединени патриоти " Валери Симеонов гостува в утринния блок по Българска национална телевизия. Водещата му задава въпроса дали може да излезе някой подкупен политик от абсурда, а Симеонов внезапно обръща тематиката към телевизионните водещи.

Журналистиката от Българска национална телевизия го пита дали той знае за подкупен ефирен водещ в България, на който въпрос Симеонов отговоря с думите: " Ама в действителност ли не знаете? ".

Следва обяснението му: " Ето ви го един Антон Хекимян. Вижте, с имена приказвам. Ето ви го един Венелин Петков. Сега ме гледате и в погледа ви приказва: " Ма що казвате имена на мои сътрудници? "

Пред съда Сименов оспорва изказванието, че е споделил по адрес на двамата, че са " корумпирани телевизионни водещи ". Той изяснява, че не е изричал към тях в действителност изказвания, а само своето персонално оценъчно мнение.

Симеонов се базира на правото на независимост на изложение, която е предпазена от българската конституция и Европейската спогодба по правата на индивида.

Съдия Росен Димитров обаче счита, че водачът на НФСБ е наклеветил публицистите, като им е приписал закононарушението " корупция ".

Валери Симеонов е наказан да заплати по 8000 лева на всеки един от двамата журналисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР