Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на
Коментари Харесай

Остава в ареста обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор в София

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на Йосиф Иззе, обвинен за гибелта на таксиметровия водач в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Съдът одобри, че има данни за осъществено закононарушение, макар спорните свидетелски показания.

Освен това Иззе е и в тригодишен изпитателни период по присъда със съглашение за породено ПТП, при което е потърпевша жена.

Няма данни обвиненият да може да се укрие.

Определението на Софийски градски съд не е дефинитивно и предстои на тъжба и митинг, при положение на такива, делото е планувано за 20 октомври от 10 ч.

По-рано през днешния ден арбитър Александра Йорданова даде ход на делото за убийството на таксиметровия водач Христо Йорданов.

Прокурор Илиян Точев съобщи, че е имало замяна на удари сред 39-годишния таксиметров водач и 23-гадишния обвинен, както и че е открита остра сърдечна непълнота.

Той акцентира, че е налице вероятността обвиненият да извърши друго закононарушение и изиска най-тежката мярка – задържане под стража.

23-годишният мъж има двама бранители.

Защитата от своя страна съобщи, че смята, че не може да бъде наложена най-тежката мярка на техния подзащитен.

С оглед събраните досега гласни и писмени доказателства и степента на социална заплаха съгласно отбраната не може да се направи аргументиран извод за това по какъв метод и по какъв начин е нанесена междинна телесна щета, дали е нанесена съзнателно и в резултат на нея ли е настъпила гибелта на таксиметровия водач.

" Събраните доказателства не са такива, че да поддържат настояването на прокуратурата за взимане на такава мярка ", безапелационна е отбраната и заяви, че досега обвиненият е съдействал напълно на следствието, в това число неговата другарка е подала сигнала на тел. 112.

" Не съществуват подозрения, че има заплаха за се укрие, той има непрекъснат адрес и трудова претовареност ", добави отбраната.

По отношение на минали закононарушения от страна на обвинения отбраната съобщи, че те не би следвало да бъдат взети поради.

" Считам, че най-тежката мярка, която прокуратурата желае да бъде взета, е неоправдана към сегашния миг, и по принцип, несъмнено ", сподели още отбраната и акцентира, че все още към обвинения има мощен медиен интерес, както и публично напрежение, които фактори пречат и основават спънки за цялостната обективност.

" Домашният арест е съвсем приравнен по тежест на задържането под стража ", счита отбраната и изиска точно такава мярка да бъде наложена от страна на съда на обвинения, като беше употребявани причините, че даже и той да има планове да се укрие и да извърши ново закононарушение, домашният арест ще ги попречва, както и възрастта на обвинения.

Пред публицисти прокурор Точев сподели, че версията е единствено една, че е имало сборичкване и е настъпила гибел. Той посочи, че за състава по 124 не е относимо кой е почнал първи.

" Има едвам група справедливи очевидци, защото не са пристрастни към нито една от страните ", показа прокурор Точев и добави, че са конфискувани видеозаписи от камерите и ще се види действително кой е тръгнал първи. Прокурорът по делото изясни, че на този стадий към момента няма подготвени експертизи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР