Софийският апелативен съд пусна от ареста срещу различни парични гаранции

...
Софийският апелативен съд пусна от ареста срещу различни парични гаранции
Коментари Харесай

Шокиращ обрат: Съд освободи Ториното и останалите заподозрени за съучастие в отвличането на Адриан Златков срещу смешно малки гаранции

Софийският апелативен съд пусна от ареста против разнообразни парични гаранции Ивайло Борисов- Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова. Според магистратите, няма задоволително доказателства за съпричастността на четиримата към отвличането на Адриан Златков.

По-рано прокуратурата прикани съда да вземе решението си, отчитайки обстоятелството, че законодателят е приравнил по тежест отвличането с умишленото ликвидиране. Адвокатите пък отвърнаха, че няма доказателства четиримата да имат нещо общо с отвличането и припомниха, че, съгласно прокуратурата, те са помагали на незнайни причинители.

Ториното и останалите трима арестувани се оповестиха за почтени и желаеха да бъдат освободени. Макар да оцени доказателствата против Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова като " нищожни и косвени ", предходната седмица Градският съд удостовери задържането им под стража.

С тези доказателства неоправдателна присъда не може да бъде постановена - предизвести арбитър Даниела Талева, само че въпреки всичко означи, че по делото има прекалено много съвпадения, с цел да са единствено плод на случайност. Пред Градския съд прокуратурата показа данни от сръбските управляващи за SIM-картите, с които похитителите са преговаряли с предприемача Тони Златков и за придвижването на колите, употребявани за отвличането на Адриан.

Десетчасовата пауза сред пледоариите и произнасянето на арбитър Талева, предизвика подозрения измежду бранителите на четиримата обвинени за външна намеса върху правосъдния акт. Те се оплакаха, че на Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова е предлагано да станат предпазени очевидци, в случай че проговорят за Ивайло Борисов -Ториното:

Първоинстационният съд остави четиримата в ареста, само че съгласно апелативните съдии всички те могат да излязат на независимост, в случай че платят парична гаранция.

За Ториното, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова тя е в размер на 10 000 лв., а за Мартин Марков - 5000 лв..

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР