Софийският апелативен съд отложи делото срещу оправдателните присъди след взрива

...
Софийският апелативен съд отложи делото срещу оправдателните присъди след взрива
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу оправдателните присъди за Горни Лом

Софийският апелативен съд отсрочи делото против оправдателните присъди след гърмежа в завода за муниции край Горни Лом. Трагичният случай лиши живота на 15 души през 2014 година


Четири години по-късно Видинският областен съд реши, че и четиримата обвинени, измежду които и притежателят на завода Валери Митков, са почтени. Решението се апелира от бащата на един от починалите в завода - 26-годишният тогава Михаил Димитров. Мъжът упорства процесът да стартира изначало, защото съгласно него в обвинителния акт на прокуратурата са пропуснати длъжностни лица от държавната администрация, които имат директна виновност за случая.
Димитър Димитров, татко на починалия Михаил: В случая химикалката се оказа по-голямо оръжие от мините. Ако тези мини не бяха доставени в Горни Лом, нямаше да се случи това, което се случи. Отговорността би трябвало да се поеме от хората, които са подписали, а не тези, които си отидоха. За мен това е ликвидиране, това не е по-малко от ликвидиране. Това е неразрешен импорт на муниции на територията на нашата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР