Софийските художнички Ваня и Ралица Бурови гостуват в столичната галерия

...
Софийските художнички Ваня и Ралица Бурови гостуват в столичната галерия
Коментари Харесай

Сестрите Ралица и Ваня Бурови споделят за своите чувства и светове в Лик

Софийските художнички Ваня и Ралица Бурови гостуват в столичната изложба " Лик " за първи път със своята обща галерия " Нека ти опиша ". Стилово разнообразни, само че прочувствено близки, двете сестри ни описват за своите светове, усеща, безредици и фантазии. Техният мироглед е гальовен, сетивен, изпълнен с багри, хубост и пристрастеност. Всяка от тях следва собствен личен път в изкуството, само че двете се допълват прелестно. Любовта към изкуството им е завещание от татко им - известният пловдивски художник и плакатист Рачо Буров.

Ваня Бурова е възпитаничка на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив. В НХА в София приключва афиш и графичен дизайн при проф. Иван Газдов. Експериментира с техники и материали от разнообразни типове изобразително изкуство, само че в последно време работи повече живопис.

Ралица Бурова се дипломира в компетентност текстил в НХА при проф. Димо Балев, а преди този момент взима тапия от Средното особено учебно заведение за приложни изкуства в София (също текстил). Работи в региона на живописта и иконописта. Има изяви в над 13 независими и групови изложения у нас и в чужбина. Нейни произведения са владеене на частни колекционери в Холандия, Италия, Гърция, Япония, Франция, Финландия, Съединени американски щати. Има и дълготраен преподавателски опит.

Авторката споделя: " Това бе страховит синтез на философия, концепция и сбитост, която поех с отворени шепи. Тогава открих, че графиката ми подхожда извънредно доста. " " Художникът е самотна, само че щастлива душа, до момента в който твори. Колко му би трябвало - дребна концепция и гледай какво се случва в неговия необхватен свят! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР