Софийски градски съд вписа Корнелия Нинова за председател на БСП

...
Софийски градски съд вписа Корнелия Нинова за председател на БСП
Коментари Харесай

Съдът вписа Корнелия Нинова за председател на БСП и новоизбрания Национален съвет на партията |

Софийски градски съд вписа Корнелия Нинова за ръководител на Българска социалистическа партия и на новоизбрания Национален съвет на партията, оповестиха от левицата. 

Решението е от 21 декември 2020 година, а съдът е заседавал единствено веднъж. 

" В продължение на един месец в общественото пространство се разпространяваше подправената вест, че Софийски градски съд е отказал регистриране на директния избор на Корнелия Нинова за ръководител на Българска социалистическа партия и на новоизбрания Национален съвет на партията. В този подтекст се манипулираше публичното мнение, че делото е връщано два пъти и новото управление е нелигитимно, което изрично не дава отговор на истината ", обясниха от Българска социалистическа партия.

Представени са доказателства за оповестяването на конгреса според член 31, алинея 8 от вписания правилник – в централния щемпел и писмо до областните/общинските/градските/районните препоръки на политическата партия. От писмените доказателства съдът намира, че е спазена процедурата на член 31, ал.3 вр. с алинея 5 от вписания правилник на партията по привикване на съвещанието на конгреса, състояло се на 26 и 27 септември 2020 година, добавиха от левицата. 

От Българска социалистическа партия споделиха още, че от показаните писмени доказателства се открива, че са определени по планувания в закона и устава ред управителни и контролни органи на партията – избор на Председател на партията, нов състав на Националния съвет на партията, избор на Председател на Общопартийната контролна комисия, нов състав на Общопартийната контролна комисия, нов състав на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията, прибавят социалистите. 

При по този начин откритото съдът намира, че са изпълнени особените условия на закона и устава на партията, заради което настояването за регистриране на декларираните промени е основателно и следва да бъде почетено, цитираха още от Българска социалистическа партия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР