Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Йоан Матев

...
Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Йоан Матев
Коментари Харесай

Ново заседание по делото за убийството в Борисовата градина

Софийски градски съд ще заседава по делото против Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Той е обвиняем за това, че е намушкал малолетния Георги.

Тежкото закононарушение стана на 2 юни 2015 година и раздруса българското общество със своята свирепост. През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт против Йоан Матев. Процесът против него стартира през февруари. Матев е упрекнат, че е нанесъл удар с нож на Георги, вследствие на което са били наранени жизненоважни органи и е настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия. Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

При предходните разпити стана ясно, че възпитаници и учители в учебното заведение, в което учил Йоан са го разпознали от излъчените след убийството фрагменти. През април 2018 година родителите на жертвата се появиха за първи път в правосъдната зала. На процеса участва и майката на обвинения Йоан. При едно от съвещанията юристите на Йоан желаеха делото да се приключи и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

Максималната присъда, която обвиненият Матев може да получи, е 12 години, тъй като все още на осъществяване на закононарушението, е бил малолетен. Въпреки че убийството беше осъществено през 2015 година Йоан Матев беше арестуван от полицията близо година и половина след закононарушението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР