Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от защитника

...
Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от защитника
Коментари Харесай

СГС не разгледа молбата на Полфрийман

Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от бранителя на Джок Полфрийман, с която се желае да му бъде анулирана наложената в качеството на обвинен в досъбедното произвеждане мярка за процесуална насила " Забрана за овакантяване рамките на Република България ". Това оповестиха от пресцентъра на съда.

В предписание ръководителят на правосъдния състав приема, че с обстоятелството на влизане на присъдата в действие е завършило наказателното произвеждане по цитираното дело, което води до отпадане ex lege /по силата на закона/ и на самата забранителна мярка, заради което и за съда липсва опция за изговаряне всъщност по подадената молба, в която се съдържа точно такова искане за анулация на наложеното ограничаване.

Разпореждането е дефинитивно.

Припомняме, че настояването бе отправено в молба, импортирана в Софийския градски съд от юриста на Полфрийман Калин Ангелов.

В молбата се желае тази възбрана да падне. Забраната за овакантяване на страната е наложена след задържането му през декември 2007 година Тогава задачата й е била да обезпечи неговото наличие по време на наказателното произвеждане, което завършва с влизането в действие на присъдата.

От 20 септември австралиецът, който бе условно предварително освободен от пандиза, се намира във краткотрайния център за настаняване на чужденци в Бусманци.

Няколко дни по-късно основният прокурор Сотир Цацаров сезира Върховен касационен съд с искане да се възобнови производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман и да се спре осъществяването на постановеното от Софийски апелативен съд. Искането е на база тъжба, подадена от родителите на жертвата в закононарушението Андрей Монов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР