Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишен мъж за

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишен мъж за
Коментари Харесай

Младеж открадна чрез ало измама над 40 хил. лева от възрастна жена

Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 19-годишен мъж за телефонна машинация, съобщи БГНЕС.

Случаят се разиграва единствено преди няколко дни. На 12 април в столичния квартал „ Бъкстон “, незнайно досега лице въвело е заблудило старата жена В.М., като ѝ се обадило и споделило, че неин непосредствен е в болница и че тя би трябвало да му даде пари.

 

До момента има 12 регистрирани случая на територията на София

 

Жената изхвърлила през терасата на жилището си торбичка с 35 000 лв. и 3 400 евро. Обвиняемият Л.Г. като помощник с неустановени по делото лица, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, е предизвикал имотна щета на старата жена в размер на 35 000 лв. и 3 400 евро.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. 19-годишният юноша е арестуван за период до 72 часа.

Никой банков чиновник няма да изиска данните на дебитна карта на клиент, предизвестяват от полицията

В средата на март стара жена от Плевен стана жертва на телефонна машинация. След позвъняване по телефона тя изхвърлила през терасата на жилището си на площад " Македония " 1500 лв. на чужд, чакащ пред блок.

При различен случай в Хасково беше излъгана 86-годишна жена. С нея сякаш се свързала внучката ѝ, която живеела в Германия с щерка ѝ. Момичето споделило, че бойлерът им гръмнал, в резултат на което майка ѝ е потърпевша с очите и е допустимо да ослепее. В този миг слушалката била взета от мъж, показал се за лекар. Той декларирал, че е нужна интервенция, която коства 300 хиляди евро. Жената споделила, че има единствено 26 хиляди лв., за които мнимият доктор споделил, че ще стигнат за лещи.

След като схванал къде живее дамата, той ѝ споделил да съобщи парите на жена, която ще изпрати. Малко по-късно пострадалата предала парите пред дома си на улица " Липа " на жена, която описала пред служителите на реда като цялостна, с кестенява коса и към 30-40-годишна.

 Нова скица на „ ало “ мафията: Измамници се показват за банкови чиновници и желаят персонални данни Тази сутрин 2 мин. Нова скица на „ ало “ мафията: Измамници се показват за банкови чиновници и желаят персонални данни  Нови „ ало “ схеми: Измамници оферират дърва за огрев и се показват за банкови чиновници Тази сутрин 3 мин. Нови „ ало “ схеми: Измамници оферират дърва за огрев и се показват за банкови чиновници  Нова скица на „ ало “ мафията: Измамници се показват за банкови чиновници и желаят персонални данни Тази сутрин 2 мин. Нова скица на „ ало “ мафията: Измамници се показват за банкови чиновници и желаят персонални данни  Нови „ ало “ схеми: Измамници оферират дърва за огрев и се показват за банкови чиновници Тази сутрин 3 мин. Нови „ ало “ схеми: Измамници оферират дърва за огрев и се показват за банкови служители
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР