Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за унищожаване или

...
Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за унищожаване или
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва строежа на новата сграда на Нова телевизия

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за заличаване или разваляне на ипотекирано или заложено имущество във връзка със градежа на новата постройка на " Нова телевизия ". Причината е разрушена постройка, която е била възбранена в интерес на страната. На нейно място капиталовия холдинг на братя Домусчиеви " Адванс пропъртис " строи новите офиси на " Нова телевизия ", оповестява " Капитал ".

" Адванс пропъртис " разяснява, че постройката е била съборена през 2019 година, преди върху нея да бъде наложено поръчителство от съда. От холдинга прибавят, че новата постройка, готвена за " Нова телевизия ", не е част от.

Разследването е формирано по сигнал на Агенция за обществените предприятия и надзор (бившата Агенция за приватизация и следприватизационен надзор, б.р.). Те са изпратили сигнал до Софийската районна прокуратура на 21 октомври 2020 година, с зов да се откри дали има нередности към разрушаването възбранен в интерес на организацията парцел.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Само 2 години откакто купиха Нова телевизия братята Кирил...

През декември Софийската районна прокуратура е образувала наказателно произвеждане по проблема, а след това Софийският апелативен съд удостоверява възбраните и запорите върху 9 здания и терен от 40 декара в столичния квартал Искър, благосъстоятелност на капиталовия холдинг на братя Домусчиеви " Адванс пропъртис ".

Връзката със разногласието за БМФ

Поводът са претенциите на страната против Домусчиеви за дължими неустойки по приватизационния контракт на Параходство " Български морски флот " – БМФ. Наложен е и запор на акции.

Припомняме, че страната и Домусчиеви от няколко години спорят за. " Ябълката на раздора " са броят на служащите, както и междинният тонаж на корабите, които поддържа корабната компания. Усилията на Кирил Домусчиев да промени приватизационния контракт претърпяха провал в съда и той бе длъжен да заплати милионните неустойки.

Впоследствие страната направи противоположен завой и като че ли саботира личните си старания да си вземе дължимото. Главен воин бе вицепремиерът Марияна Николова, която наподобява се постара преднамерено да провали опцията на страната да си получи неустойката.

Официални документи, с които разполага, демонстрираха доста подозрително държание на Николова по проблема и навяват на мисли, че тя е пробвала да протака в бюрократични процедури, с цел да бъде пропуснат основен краен период пред съда, след който към този момент страната няма да има опция да си вземе дължимите пари по легален път.

Отговорът на Домусчиеви

" Адванс пропъртис " твърди, че постройката, поради която е правосъдният проблем, е била разрушена през 2019 година, преди върху нея да бъде наложено поръчителство от съда и то по всички законови правила. За това е била известена и самата Агенция за обществените предприятия и надзор.

Според компанията на Домусчиеви Агенцията е работила " повече от недобронамерено ", защото е била осведомена за всички условия към съборената постройка, само че все пак е подала жалбата в Софийската градска прокуратура.

От " Адванс пропъртис " акцентират, че Агенцията е поискала забрана върху физически несъществуваща постройка, което е невероятно.

Юридически противоречиво е дали възбраната би трябвало да се трансферира и върху новопостроената на нейно място постройка. Очевидно сагата ще продължи, а въпросът за отговорностите на Домусчиеви към страната ще се обясни в съда.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР