Софийската градска прокураутра е отказала да образува дело за упражнено

...
Софийската градска прокураутра е отказала да образува дело за упражнено
Коментари Харесай

И прокуратурата не откри полицейско насилие срещу журналиста Димитър Кенаров

Софийската градска прокураутра е отказала да образува дело за упражнено полицейско насили против журналиста Димитър Кенаров, публицисти у нас. Кенаров бе задържан по време на антиправителствен митинг на 2 против 3 септември предходната година. На фрагментите от задържането му се вижда по какъв начин вика, че е публицист, до момента в който служители на реда го влачат от президентството към постройката на Народното събрание на бул. " Дондуков ". След ареста той е със синини и пострадвания по лицето и тялото и твърди, че е ритан в главата и обичай от униформените. Нараняванията му са установени и от доктор. Нито полицията, нито прокуратурата обаче откриват някакви нарушавания.

Анонимни

В постановлението за отвод от следствие, подписано от прокурор Юлиян Лефтеров, се показва, че чиновниците, арестували Кенаров, не са открити, макар че са осъществени " всички вероятни дейности ". Полицаите не са имали персонални идентификационни номера, само че не били ясно дали не са ги изгубили.

Прокурорът показва още, че журналистът е отказал да извърши полицейско предписание, до момента в който е снимал митинга, заради което потреблението на мощ и ареста му са били оправдани.

Самият Кенаров споделя, че откакто полицията настъпил към простестиращите той е бил притиснат към стената на президентството. Няколко чиновници са се насочили непосредствено към него. Той е оповестил, че е публицист. Освен това е носел каска с надпис „ Press “. Въпреки това е извлечен, хвърлен на земята, притискан и ритан преди да бъде отведен в 5 РПУ в столицата. В постановлението обаче се показва, е на фрагментите се виждал човек с оранжева каска без надпис на нея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР