Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд
Коментари Харесай

Дадоха на съд апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) против апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров (на фотографията вдясно) за закононарушение по член 339, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - нелегално владеене на оръжия.

Според обвинителния акт към 26 юли 2023 година обвиненият имал издадени 2 годни разрешителни от от МВР-Варна за предпазване, носене и приложимост на общо 10 броя огнестрелни оръжия и 240 броя муниции.

На 18 юли е формирано досъдебното произвеждане за корупционно закононарушение. Предметът на следствие включвал определяне на възможна съпричастност, заради което наблюдаващият прокурор е изискал и получил позволение от Софийски градски съд за претършуване и изземване на няколко адреса в гр. Варна, в това число адреса на Владимир Чавдаров. Той е предал на проверяващите органи общо 575 броя муниции, доста надвишаващи тези, за които имал разрешителни.

На 31 юли СГП го е привлякла като обвинен. Постановена му е мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 10 000 лева

От главното дело са отделени материали за корупционно закононарушение, за което следствието продължава. Процесуално-следствените дейности са осъществени под управлението и надзора на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото за противозаконното владеене на оръжия.

Миналата седмица Владимир Чавдаров бе краткотрайно отхвърлен от поста си поради пожелан рушвет. Сигналът бе подаден от кмета на Варна Иван Портних.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР