Софийската градска прокуратура проверява Български пощи заради хакерската атака. Сигналът

...
Софийската градска прокуратура проверява Български пощи заради хакерската атака. Сигналът
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява Български пощи заради хакерската атака

Софийската градска прокуратура ревизира " Български пощи " поради хакерската офанзива. Сигналът е за длъжностни и компютърни закононарушения и непозволен достъп до осведомителната система на сдружението.

Изискана е информация от службите и Министерство на вътрешните работи дали и какви инспекции правят. А от " Български пощи " е поискана и информация какъв е редът за погашение на пенсиите след настъпилия срив на системата.

Главният прокурор позволи по случая да се разпитат министри, като цитираните имена в сигнала, по който работи прокуратурата, са на заместител министър-председателя по дейно ръководство - Калина Константинова, която дава отговор за " Български пощи " и министъра на превоза Николай Събев поради изказванията, че той се възползва от проблемите на пощата посредством частната си компания.

" Разпитът на хора от кабинета няма да е изключение за българската прокуратура в този мандат, ние ще спомагаме по всевъзможен метод за откриване на всевъзможни офанзиви, проблеми и престъпност ", съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на държавното управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР