Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска

...
Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска
Коментари Харесай

Пореден кандидат-депутат изгоря с наркотици. Искат му имунитета

Софийската градска прокуратура е предложила на основния прокурор да изиска от ЦИК снемане на имунитета на претендент за депутат, оповестиха от държавното обвиняване.

Обвинителите желаят да привлекат към наказателна отговорност мъжа с букви Х.П., претендент за депутат в изборите за Народно заседание, планувани за 14 ноември 2021 година

Разследването е формирано на 29 октомври 2021 година като бързо произвеждане по реда на чл.356, ал.3 от Наказателно-процесуален кодекс. С разпореждане на прокурор при Районна прокуратура-Пловдив е разпоредено следствието по делото да се извърши по общия ред, след което материалите по делото са признати по подготвеност от Софийска градска прокуратура.

Тогава в гр. Пловдив Х.П. е карал след приложимост на канабис, включено в листата на наркотичните субстанции с висока степен на риск за публичното здраве. Наличието на опиати е открито с дрегер.

Като претендент за депутат Х.П. е " лице с имунитет " и с оглед наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР