“Софийска вода”АД се опитва да заблуждава хората, че пречиства чистата

...
“Софийска вода”АД се опитва да заблуждава хората, че пречиства чистата
Коментари Харесай

От “Софийска вода” и Столична община си правят оглушки за пречистването на водата

“Софийска вода”АД се пробва да заблуждава хората, че пречиства чистата вода на бент. Искър ". Така ръководителят на политическа партия МИР и общински консултант от "Политическа група 5 " инж. Симеон Славчев разяснява медийните изяви на концесионера за третирането на водата за питейно-битови потребности в столицата.

Още при започване на август Славчев и експерти от Българска академия на науките дадоха конференция за обстановката. Те показаха информация за нарушаване на процедурата за избор на артикул за филтриране от страна на "Софийска вода ". Оказа се, че компанията е избрала незнайния търговски артикул Луброфлог 19, който с изключение на по-скъп е и със съмнителни качества.

"Стигна се до такава степен, че на 26 август в централната новинарска емисия на Българска национална телевизия се излъчи репортаж, допускам заплатен от "Софийска вода ", за това по какъв начин се дефинира аромат и усет на питейната вода ", сподели ръководителят на МИР. По думите му посредством пиар акциите на концесионера се заобикаля отговор на поставените от него неуместни въпроси, а точно:

кой е производителят на Луброфлог 19 и има ли документ за състава на продукта от самия производител;
спазени ли са всички български и европейски условия при избора на Луброфлог 19, както и условията на публичната поръчка за избор на коагулант за филтриране на софийската питейна вода;
какви синтетични органични субстанции съдържа Луброфлог 19, придаващи противен аромат и усет, непозволени за питейни води;
има ли друга питейна станция, с изключение на софийската ПСПВ "Бистрица ", която да работи с Луброфлог 19;
на какво съображение се замества дългогодишно добре настоящ български търговски артикул с европейска регистрация за химикали REACH с Луброфлог 19;
за какво преди Върховен административен съд да излезе с решение по подадени няколко тъжби със съществени документни измами за продукта Луброфлог 19, "Софийска вода " АД стартира да чисти чистата вода на бент. Искър с него?

Към тези към този момент поставяни от Симеон Славчев въпроси през днешния ден той сложи и различен значим въпрос. "И това е какъв брой средства изразходва годишно "Софийска вода " АД за спонсориране на медии, с кои медии има подписани контракти и какви са изискванията на тези контракти? ", попита още общинският консултант. Той акцентира, че всички тези въпроси е задал обществено и на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, само че досега няма отговор от нейна страна.

"Кметът на София дължи тези отговори не на мен, а на всички столичани, а нейното безмълвие по тематиката е мощно притеснително, а и много подозрително ", съобщи общинският консултант. Славчев напомни, че поради мълчанието и бездействието на кмета на София и на всички институции е подал сигнал до Прокуратурата, за попречване потреблението на фалшив артикул за филтриране на питейната вода на близо 2 милиони поданици и посетители на града и покрайнините.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР