Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишния мъж, който

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишния мъж, който
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на шофьора от зрелищната гонка в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 32-годишния мъж, който през вчерашния ден не се подчини на служители на реда, провокира зрелищна гонка по улиците на жк " Надежда " и удари паркирана кола, оповестиха от държавното обвиняване.

 Зрелищна гонка в София: Шофьор мина 3 пъти на алено, с цел да избяга от полицията Виж още

Около 12.10 часа на бул. " Рожен " мъжът с букви Д.С., който карал лек автомобил БМВ, не спрял на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на служителите на реда. От кръстовището на ул. " Ген. Никола Жеков " с ул. " Народни будители " до кръстовището на ул. " Чудомир " и бул. " Ломско шосе " водачът извършил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като карал с висока скорост, не спазвал разпоредбите за придвижване, пътните знаци и светлинната сигнализация, пишат от прокуратурата.

По този начин мъжът е създавал заплаха за живота и здравето на останалите участници в придвижването и на пешеходците. Докато се опитвал да избяга от униформените той блъснал и паркиран автомобил БМВ. След това се заключил в своята кола и отказал да излезе.

Според обвиняването дейностите на водача се отличават с изключителна смелост.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения, за които се планува наказване " отнемане от независимост ".

Задържаният 32-годишен мъж е осъждан. Предвид опцията да извърши друго закононарушение и да се укрие, обвиненият ще остане в ареста до 72 часа.

Наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски областен съд за позволение за наложително изземване на материали за проучване за правене на експертизи.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР