Софийска районна прокуратура официално привлече като обвиняеми за трети грабеж

...
Софийска районна прокуратура официално привлече като обвиняеми за трети грабеж
Коментари Харесай

Приятелите на простреляния младеж са обвинени в трети грабеж

Софийска районна прокуратура публично притегли като обвинени за трети обир Георги Б. и Траян З. (на 15 и на 17 години). Това са приятелите на простреляния Светльо, който почина, откакто полиция подгони тримата, направили грабеж над две девойки.

Както към този момент е известно, към 2 ч след среднощ на 18-и те са увили към шията кабела на слушалки и са душили едно момиче, за да лишават устройството. Взели също така раницата й с всичко на всичко 20 лева (грабежът е доста по-тежко закононарушение да вземем за пример от кражбата, тъй като е против личността - застрашени са животът и здравето на жертвата, б.р.).

Вчера прокуратурата разгласи, че макар нежната им вързаст, ги счита за създатели и на второ нахлуване - този път над мъж. Единият от " тройката " го е държал, до момента в който другият го бил с юмруци през лицето и с палка през краката. То е безусловно от предната нощ, осъществено по същия обичай - към 4:30 на разсъмване на 17 септември.

Сега излиза, че те са имали и различен " удар " на разсъмване на 18-и:

" На 18.09.2023 година към 04,10 ч. на спирка на градския превоз до МОЛ в гр. София, обвинените Г.Б. и Т.З. лишили сумата от 55 лв. от владението на мъж, като употребявали за това мощ. Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили потърпевшия в полукръг, Т.З. почуквал леко с железна палка потърпевшия в корема и я насочил към краката му, Г.Б. му споделил: „ Това е грабеж, вади всичко по джобовете! “, след което Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него сумата в размер на 55 лв.. "

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 198 от Наказателен кодекс.

Спрямо Георги и Траян по това досъдебно произвеждане не е взета мярка за неотклонение, защото все още те са с най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по обвиняване за обир, осъществен 2 часа преди описаното нагоре действие, припомнят от държавното обвиняване.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР