Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков на

...
Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков на
Коментари Харесай

Петков призован на разпит по делото за Васил Божков

Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков на 4 април да се яви и да даде наново показания в качеството му на очевидец по формираното дело за вероятно изнудване на Васил Божков, съобщиха от обвиняването. 

Неговият първичен разпит, извършен от проверяващ служител на реда при Главна дирекция „ Национална полиция “, явяващ се незапознат орган, е бил първото деяние по следствието, с което е формирано досъдебното произвеждане. " По тази причина проведеният на 17 март разпит няма правна стойност и следва да бъде саниран. ", разясняват от прокуратурата. На същото съображение бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както  и на други очевидци. 

" Петков ще бъде свикан да се яви в постройката на Софийска градска прокуратура  на 04.04.2022 година, понеделник, като на очевидеца ще бъдат посочени още две аварийни дати поради неговата възможна служебна ангажираност. ", гласи още известието на прокуратурата.

Ако ме извикат, на драго сърце ще отида, съблюдавам тъкмо законите, съобщи Петков във връзка публикуваната информация от държавното обвиняване. " За мен обаче е необичайно по какъв начин е допустимо за година и половина да няма досъдебно произвеждане за Васил Божков, а в този момент, за няколко дни да има за Асен Василев за Министерски съвет ", разяснява той. 

За днешната акция на спецпрокуратурата в ДАНС Петков посочи, че се разследва  " на доста места, огромна агентурна съветска диаспора в България. " Раследващият орган, по думите му е главно ДАНС. " Част от докладваните ми неща са за съветски сътрудници, които са работили особено против разбирателството ни със Северна Македония Руският интерес е бил фокусиран върху това да няма европейско бъдеще за Западните Балкани ", сподели Петков. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР