Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че

...
Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: И прокуратурата погна полицайката Симона Радева

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане за това, че в интервала 2021 година до 05.07.2022 година при изискванията на продължавано закононарушение длъжностно лице от конструкция на Министерство на вътрешните работи е нарушило служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго полза и от това са настъпили обилни нездравословни последствия – закононарушение по член 282, алинея 2 във вр. с алинея 1 във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е формирано след инспекция, осъществена по отделени материали от воденото против обвинения Г. С. дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли т. година, при което е породена гибелта на две лица. Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на следствието по делото за пътнотранспортното произшествие данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Г. С., както и за търговия с въздействие.

След разбор и преценка на всички данни, събрани в хода на инспекцията, прокурор в СГП е счел, че са налице задоволително такива за осъществено закононарушение от общ темперамент и е образувал досъдебно произвеждане за закононарушение по работа.

Предстои осъществяване на следствие по делото, в хода на което ще се откри дали вероятно са налице задоволително доказателства за осъществено от чиновник на Министерство на вътрешните работи закононарушение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР