Софийска градска прокуратура е изготвила предложение до Върховна касационна прокуратура,

...
Софийска градска прокуратура е изготвила предложение до Върховна касационна прокуратура,
Коментари Харесай

Софийската прокуратура поиска правна помощ, за да разпита Васил Божков

Софийска градска прокуратура е изготвила предложение до Върховна касационна прокуратура, Отдел „ Международен “, за изпращане на молба за правна помощ до Обединените арабски емирства за разпит посредством видеоконферентна връзка на Васил Божков в качеството му на очевидец, учредена на правилото на реципрочност. Това оповестиха от СГП на своя уебсайт.

Принципът на реципрочност значи, че ОАЕ следва да преценяват дали на база този принцип ще одобряват за осъществяване молбата за правна помощ. Условие за приемането на молбата е и преценката на ОАЕ за допустимост на подобен тип разпит съгласно тяхното законодателство. Единствено по този ред е допустимо да бъдат събрани по закономерен метод свидетелски показания, защото връзка единствено посредством механически начини – Skype, Viber и други, не би породила правни последствия и събраните данни не биха могли да се употребяват като доказателства.

В хода на следствието предстоят разпити и на други очевидци, които имат отношение към разследваните условия по досъдебното произвеждане.

Работата по делото продължава посредством осъществяването на дейни процесуални дейности.Периодично българската общност ще бъде осведомена.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР