СофияБившият вътрешен министър Емануил Йорданов, който сега работи като адвокат,

...
СофияБившият вътрешен министър Емануил Йорданов, който сега работи като адвокат,
Коментари Харесай

Викат Мими Йорданов за синьо вице

София

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, който в този момент работи като юрист, ще е вицепрезидентът на сините. В петък водачите на Съюза на десните сили ще записват двойката ден преди ЦИК да хлопне кепенци за регистрация за президентските избори.

Въпреки че десните бяха едни от първите, които оповестиха името на мераклията си за държавен глава, те едвам съумяха да си изберат вице. Първоначално ДСБ трябваше да уточни претендента, само че откакто Съюз на демократичните сили подписа съглашение с ОДС, Командира се отхвърли от Синята коалиция. И не се записва с тях за общо присъединяване на президентските избори. Така потеглиха приказки, че Любен Дилов от ОДС ще е вторият човек зад Румен Христов. Лидерите на Общността на демократичните сили Евгений Бакърджиев и Стефан Софиянски обаче не се натискали непременно да имат човек във властта, описаха депутати.

Шефът на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров много време оглежда разнообразни претенденти. Повече от тях са отказали да вземат участие в конкуренцията, защото социолозите са скептични по отношение на стигането им до балотаж. Бяха оглеждани антропологът Харалан Александров, журналистът Петър Волгин, Любен Дилов-син, земеделката Петя Ставрева.

Хора от централата на Съюз на демократичните сили настояват, че не е било нужно доста време Мартин Димитров да убеди ексвътрешния министър Емануил Йорданов да взе участие в конкуренцията. Той бил подобаващ, тъй като хем бил от Съюз на демократичните сили, хем бил различим. Освен това десните считат, че той ще е заслужен съперник на вицето на ГЕРБ Маргарита Попова, която също като него е приключила право в Софийския университет. Не е изключено Съюзът на десните сили да поддържа ГЕРБ на балотажа за президентските избори, настояват осведомени. Още повече че когато Иван Костов към този момент не е в Синята коалиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР