София. Зимата е най-неприятното време от годината за шофьорите. Освен

...
София. Зимата е най-неприятното време от годината за шофьорите. Освен
Коментари Харесай

Грижата за гумите осигурява безопасност през зимата

София. Зимата е най-неприятното време от годината за водачите. Освен климатичните условия при шофиране през зимата, затрудняват живота на водачите незадоволителната им подготовка и неправилното им държание в придвижването по пътищата. Проблем може да е още и неправилното боравене със зимните гуми. Експертът по гумите Continental Андреас Шленке обобщава по какъв начин това заплашва сигурността на шофиране и по какъв начин могат да бъдат избегнати грешките.

Смяната на гумите:
Когато първата мразовита заран ви посрещне на път за работа и се усетите, че мислите за промяна на летните си гуми със зимни или, различно, за всесезонни гуми. Зимната гума има друга гумена примес, която обезпечава по-добро сцепление и спирачна успеваемост при студено време. Профилите също са особено завършени за студени, мокри пътища, лед и сняг.

„ Дълбочината на протектора на зимните гуми е от решаващо значение за сцеплението на сняг, защото при шофиране компактният сняг в каналите се зацепва със заснежената пътна настилка и работи като система срещу хлъзгане “ - споделя Андреас Шленке - „ При промяната със зимни гуми би трябвало да спазвате правилото " От октомври до Великден ". През този интервал от време би трябвало да се чакат зимни пътни условия.

Проверка на налягането в гумите:
Налягането в гумите би трябвало да се ревизира постоянно през зимата, защото спадащите температури водят до понижаване на налягането в гумите, тъй че на всеки 10 градуса по Целзий по-малко налягането в гумите пада сред 0,07 и 0,14 бара. Правилното налягане в гумите освен обезпечава нужното сцепление и сцепление с пътната настилка. То също по този начин обезпечава по-нисък разход на гориво и по този метод понижава излъчванията на CO2.

Неправилно боравене с гумите:
Смяната на гуми е значима за сигурността при шофиране през зимата, в случай че употребявате сезонни гуми. Но при положение на погрешно боравене с тях, гумите освен би трябвало да се сменят, само че и би трябвало да се подменят изцяло. Причините за това могат да бъдат погрешно предпазване или емоционален жанр на шофиране.

„ За да се подсигурява стабилно и на първо място безвредно потребление на гумите, водачите би трябвало да карат прозорливо, изключително през зимата, и да заобикалят внезапно ускоряване и прекъсване. Правилното предпазване на зимните гуми през лятото също доста удължава експлоатационният им живот. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР