София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев и заместник-министърът на

...
София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев и заместник-министърът на
Коментари Харесай

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев обяви новите младежки делегати към ООН

София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев и заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов оповестиха двамата нови юношески делегати от България към Организация на обединените нации с мандат 2019-2020 година на тържествена гала в Министерството на външните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
Младежите, които завоюваха националния конкурс, са студентите Богомила Корманова и Минко Даскалов. Богомила Корманова е в четвърти курс в Университета за национално и международно стопанство в София, компетентност “Финанси и счетоводство с преподаване на британски език‘. Била е стажант в посолството на Съединени американски щати, а към този миг работи във финансовия бранш. Минко Даскалов е приключил Университета на Глазгоу във Англия със компетентност „ инженер по електроника и електричество “. В момента работи като управител.
Заместник-министър Георгиев прикани новите младежи-дипломати да извършват дилемите си с достолепие и с подготвеност.
" Бих желал да изразя своята поддръжка към претендентите, избрали да служат като мост за ефикасна връзка и взаимоотношение сред младежите в България, младежите по света и ръководещите. На първо място бъдете горди българи, на второ- умерени дипломати и не на последно място бъдете дръзки младежи ", съобщи Георг Георгиев. Той благодари на ръководителя на Дружеството за Организация на обединените нации Иван Гарвалов. За 13-а поредна година програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България в партньорство с Министерството на външните работи.
Николай Павлов акцентира обичайния интерес към програмата. " За мен е наслаждение в качеството ми на заместник-министър на младежта и спорта, само че и като младеж, който работи за развиването на страната, да съм част от това събитие. Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ е неповторима и постоянно давана за образец за качествено младежко присъединяване ", акцентира заместник-министърът на младежта и спорта.
Българският юношески пратеник към Организация на обединените нации се включва в делегацията на България към Общото заседание на Организация на обединените нации и Комисията по обществено развиване на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации и работи по решенията на международната организация за младежта.
Тази година селекционната акция за юношески делегати към Организация на обединените нации още веднъж се организира в четири кръга. До последния стадий доближиха 9 младежи от в началото явилите се над 150 претенденти. Финалистите се явиха на изявление пред жури, в което вземат участие представители на Министерството на външните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Дружество за Организация на обединените нации в България, Национален юношески конгрес, Асоциация за подкрепяне на академичната общественост и Българска платформа за интернационално развиване.
Позицията на юношески пратеник към Организация на обединените нации съществува в към 40 страни от целия свят. С програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ България се подрежда измежду страните - водачи в международен и европейски проект, които разпознават младежите като равносилен сътрудник в процеси на взимане на решения на национално и интернационално ниво.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР