София. Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова посети Софийския затвор, арестите

...
София. Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова посети Софийския затвор, арестите
Коментари Харесай

Заместник-министър Мария Павлова инспектира местата за гласуване в арестите и затворите в София, Плевен и Враца

София. Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова посети Софийския затвор, арестите на бул. „ Г. М. Димитров “, на ул. “М-р Г. Векилски ”, както и пандизите и арестите в Плевен и във Враца. Целта на работните визити бяха срещи с управленията на пенитенциарните заведения по отношение на подготовката на изборите на 11 юли т.г. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването .

В местата за отнемане от независимост имат право да гласоподават арестувани лица по реда на Наказателно-процесуален кодекс, с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ (обвиняеми и подсъдими), които не изтърпяват наказване „ отнемане от независимост “. Съгласно Изборния кодекс, изборна секция се образува при съществуването на не по-малко от 10 гласоподаватели. В София обичайно се разкриват най-вече секции – 3 на брой. Към момента единствено в ареста на „ Г.М. Димитров “ имащите право на глас са към 200, във Враца – към 50, в Плевен – към 30.

На място заместник-министър Павлова инспектира пространствата, в които ще се гласоподава, както и обособените „ тъмни стаи “. Бяха докладвани направените проекти за вътрешна организация, осигуряващи строги правила за напредване на арестуваните лица в деня на изборите.
Ресорният заместник-министър установи, че организацията на изборите в местата за отнемане от независимост е уредена, според решението от 30 май т.г. на Централната изборна комисия за сформиране, оповестяване, корекция, печатане и издание на изборните описи за изборите за народни представители на 11 юли. Спазват се напътствията и разпорежданията, издадени от основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, с оглед застраховане реда и сигурността в пандизите и арестите.

Тя получи уверения, че всички, които имат право по закон, ще имат опция да упражнят правото си на глас, както и че ще бъдат спазени всички условия, въведени с противоепидемичните ограничения на територията на страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР