София. Зафир Зарков - общински съветник и председател на работната

...
София. Зафир Зарков - общински съветник и председател на работната
Коментари Харесай

Международен доклад за ефектите от прилагането на нискоемисионна зона ще бъде представен в София

София. Зафир Зарков - общински консултант и ръководител на работната група за създаване на разпоредба за регламентирането на нискоемисионна зона (НЕЗ) в София, ще вземе присъединяване в хибридното събитие „ Предизвикателства и благоприятни условия за възстановяване на качеството на въздуха “, проведено от Clean Air Fund в партньорство с ICCT, FIA, TRUE, Шведско-Българска комерсиална камара и " Зелена София " към Столична община. Това оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет .

Събитието ще се организира в София от 10.00 до 12:30 ч. в Hyatt Regency Sofia и онлайн на Фейсбук страницата на " Зелена София " от 10.30 до 11.30 часа.

" Въвеждане на нискоемисионна зона в София: Очаквани изгоди във връзка с излъчванията от NOX и ФПЧ " е изследване, направено от International Council on Clean Transportation (ICCT) през 2020 година по поръчка от Clean Air Fund, която неотдавна стартира да работи в България.

Проучването е направено, употребявайки базата данни с действителни излъчвания от европейските транспортни средства на самодейността TRUE, информацията за състава на записаните коли в град София и въз основата на направените през 2017 година отдалечени измервания на излъчванията на 20 хиляди автомобила, осъществено от " Зелена София ".

Организацията е правила изследвания за резултатите от използване на нискоемисионни зони и за други градове в Европа, измежду които Париж, Лондон и Варшава.

В събитието ще вземат присъединяване:
- Зафир Зарков - общински консултант и ръководител на работната група за НЕЗ;
- Йоан Бернард - атарши откривател, ICCT;
- Кейлин Лий - теоретичен помощник, ICCT;
- Агата Де Ру – portfolio Manager, Clean Air Fund;
- Шийла Уотсън – заместник-директор, FIA Foundation;
- Н. Пр. Катарина Рангнит, дипломат на Швеция в България.

Модератор ще бъде Елица Панайотова, координатор на план " Зелена София " към Асоциацията за развиване на София.

Повече за събитието и регистрация -.

Събитието е част от шведската седмица, проведена от Шведско-Българската комерсиална камара в интервала 6-12 декември 2021 година

Clean Air Fund e организация, която работи в международен мащаб по планове, които целят да оказват помощ в даването на чист въздух за всички. Създадена е през 2019 година и е основана в Лондон.

International Council on Clean Transportation (ICCT) е интернационална неправителствена организация, която организира изследвания, свързани със замърсяване на въздуха от коли в международен мащаб.

The Real Urban Emissions (TRUE) Initiative е интернационална самодейност, ориентирана към разпространение на отдалечените измервания на излъчванията от колите в международен мащаб. Основна цел на организацията е реализиране на по-чисти транспортни средства и възстановяване на качеството на въздуха в градовете.

FIA Foundation e интернационална благотворителна фондация, която работи: в областта на пътната безопасност; на практика екологични проучвания и интервенции за възстановяване на качеството на въздуха и справяне с изменението на климата; стратегическо покровителство с огромно влияние в региона на предотвратяването на пътнотранспортни произшествия и горивната успеваемост на моторните транспортни средства.
Основна цел на организацията е обезпечаването на „ безвредна, чиста, обективна и зелена подвижност за всички ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР