София забранява електрическите тротинетки в паркове и по площади. Въвеждат

...
София забранява електрическите тротинетки в паркове и по площади. Въвеждат
Коментари Харесай

Опасни ли са тротинетките: Репортер на БНТ претърпя инцидент при заснемането на репортажа

София не разрешава електрическите тротинетки в паркове и по площади. Въвеждат се и рестрикции за паркирането им. По-строгите правила ще влязат в действие след гласоподаване от Общинския съвет в средата на юли. Причината са зачестелите произшествия и безконтролното потребление на този вид транспортни средства. Репортерът ни Карина Караньотова претърпя сериозен случай по време на снимането на репортажа - доказателство какъв брой рискови са тротинетките.

И в този момент приложенията за тротинетки указват неразрешените за каране зони, само че не те лимитират физически и умерено можеш да вдигнеш оптималната скорост да вземем за пример в парка. След въвеждането на новите правила това няма да е допустимо, тъй като притежателите на компаниите ще би трябвало да ги настроят по този начин, че да не можеш да се движиш с повече от 5 км/ч в пешеходните зони. При частните тротинетки ще се разчита на съвестта на жителите. И в двата случая в парка ще би трябвало да ги бутате.

Карина Караньотова: " Сред новите правила е и тротинетката да не се кара с една ръка или до момента в който използваш мобилен телефон да се возиш на нея, аз обаче не съблюдавах тези правила и резултатът е ожулени ръце, колене и скъсана маратонка. "

И в този момент паркирането в паркове е неразрешено, След рухването желаех да оставя тротинетката, само че приложението не ми разреши да я паркирам в парка.

" Ние прибавяме входовете на постройките, входовете на метростанциите, детски и спортни площадки, уголемява обсега, като тук си даваме сметка че ще е по -трудно и ще отнеме повече време прецизирането на софтуера, с цел да може автоматизирано да го лимитират. Разбира се че ще разчитаме и на Министерство на вътрешните работи, Столичния инспекторат и районните администрации ", съобщи Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.

В идеалния случай тротинетките е най-добре да се карат по велоалеите. От общината се оправдаха с бавните темпове на създаване на велоалеи с новите,по -строги условия към тях, както и със съпротивата на жители. Бюджетът за велоалеи е 5 милиона годишно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР