София. За момента има неофициални разговори, очакваме и официална покана

...
София. За момента има неофициални разговори, очакваме и официална покана
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: За БСП е важно да се възвърне истинският парламентаризъм, както и да се изкара корупцията от законите

София. „ За момента има неофициални диалози, чакаме и публична покана за такива от името на “Има подобен народ “. Предполагам, че те ще бъдат поетапни с всяка една партия в съботния ден, защото и нямаме доста време. Ако президентът връчи мандата в петък, ще имаме тъкмо една седмица да забележим дали ще имаме сили да водим разговор, посредством който да се стигне и до държавно управление “. Това съобщи депутатът от ПГ на “БСП за България “ Стоян Мирчев в ефира на Нова телевизия, който дефинира като нещо позитивно обстоятелството, че се стартират диалози, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . „ Промяната на модела става по този метод, защото няма нито една партия със 121 гласа “, добави той.

„ Промяна става посредством политики, които като седнем на масата за договаряния, ще забележим дали можем да използван. От една страна имаме своите оферти, за които ще се борим, като това да увеличим приходите на хората и да преизчислим пенсиите. От друга страна имаме червени линии, с които няма по какъв начин да се съгласим като приватизиране на ББР и концесиониране на автомагистралите “, безапелационен бе социалистът. По думите му би трябвало да се откри пресечната точка, където някои от предложенията да бъдат задоволени, само че и някои от предложенията на Има Такъв Народ да останат за различен интервал.

Много значимо за левицата е да се възвърне същинският парламентаризъм, както и да се изкара корупцията от законите. „ Последните 12 години от ГЕРБ направиха по този начин, че в България корупцията да е законна “, съобщи Стоян Мирчев.

Според депутата от ПГ на “БСП за България “ Явор Божанков в политиката има място за младежите, само че неговото обръщение към младежите е, че би трябвало да се отърсят от клишето, че политиката чака младежите. „ Всъщност политиката е едно враждебно място, една сложна среда и младежът би трябвало да се настрои за сериозна борба, с цел да откри своето място “, съобщи социалистът в ефира на България он еър.

„ Задачата пред нас е да утвърдим парламентаризма като стартираме да подвигаме стабилно качеството на законодателните актове, да вършим оценка на въздействията, да ги обсъждаме съществено и професионално. Също по този начин би трябвало да променим процедурите и най-накрая да върнем доверието на българските жители в институцията “, сподели още той от коридорите на Народното събрание.

Явор Божанков беше безапелационен, че обликът на бъдещия министър председател би трябвало да е отричане на предходния. „ Винаги сме казвали, че би трябвало да сменим модела на ръководство. Изпълнителната власт и министрите са чиновници на народа, а представител на народа са народните представители. Ние представляваме суверена, нашата работа е да направляваме министрите, когато не си свършат работата да изберем нови “, заключи социалистът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР