София. За колажите на трамвая по повод 120 години от

...
София. За колажите на трамвая по повод 120 години от
Коментари Харесай

Петя Илиева, художник: За колажите на трамвая по повод 120 години от първия такъв в София избрах изображения, които са хармонични между България и Белгия

София. За колажите на трамвая във връзка 120 години от първия подобен в София избрах изображения, които са хармонични сред България и Белгия. Това сподели за Агенция „ Фокус “ художникът Петя Илиева на представянето на трамвай, „ облечен “ в колажи във връзка 120 години от първия електрически трамвай в София, която е и създател на плана.

„ Целта е да донеса пред българска аудитория оптимално доста от непознатата просвета. Затова са определени изображения от разнообразни страни. Инициативата е по случай 120-годишнината от първия трамвай. Избрах изображения, които са хармонични сред България и Белгия. Това, което е най-характерно и представително за България е да вземем за пример паметника на Шипка, розовата котловина, с която сме известни в целия свят, красивата природа “, разяснява тя и посочи, че за Белгия е подбрала да вземем за пример техния килим от цветя на централния площад, както и детайли от белгийската природа.

По време на формалната гала по стартирането на трамвая Илиева съобщи, че ще се радва хората да научат повече за историята на това транспортно средство.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР