София. Водачи на листите на Българските патриоти“ в София са

...
София. Водачи на листите на Българските патриоти“ в София са
Коментари Харесай

Водачи на листите на „Българските патриоти“ в София са Албена Найденова, Юлиан Ангелов и Кузман Илиев

София. Водачи на листите на „ Българските патриоти “ в София са Албена Найденова, Юлиан Ангелов и Кузман Илиев. Това разгласи пред публицисти Пламен Христов от „ Воля “. В 23 МИР лидер ще бъде Кузман Илиев, в 24 МИР - Албена Найденова, а в 25 МИР – Юлиан Ангелов.

От своя страна зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов разяснява, че общите резултати, които са посочили на предходните избори демонстрират твърдо влизане на „ Българските патриоти “ в идващия парламент. Той посочи, че в листите на обединението се оферират качествени хора. „ Кузман Илиев, който е от гражданската квота. Боян Чуков е специалист по сигурността. Ген. Кирил Радев, проф. Христо Смоленов, проф. Проданов, общински съветници, зам. регионални шефове, зам.-министри - хора с опит и специалисти. Трите софийски листи сме ги запълнили с оптимален брой хора. Това демонстрира, че хората желаят да вземат участие в листите ни и да работят за това да запазим българщината и националните си ползи, а не това, което се случваше досега “, добави той.

Ангелов акцентира, че са разпределили водачите на листи на правилото на справедливостта. Той бе безапелационен, че не са се закотвили към избрана политическа мощ, тъй като съгласно него партиите би трябвало да работят дружно за решение на проблемите на хората.

От своя страна Кузман Илиев добави, че България има кръвоизлив на суверенитет. „ Трябва да се огледа националноотговорната позиция. Те е, че би трябвало да има разговор. Пред нас стои доста значим стопански проблем – да се оправим с следствията от пандемията “, сподели още той.

Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев добави, че не изключват коалиция с нито една дясно-центристка групировка, тъй като значимото е да има спор. По думите му идващият парламент би трябвало да има група от рационални хора. „ Визирам ПГ на „ Българските патриоти “, които да стартират разговор, който да подсигурява парламентарното болшинство и по-късно устойчиво държавно управление. Тръгваме с тази упоритост. Не изключваме коалиция с нито една дясно-центристка групировка. Важното е да има спор “, съобщи Ячев. По думите му се е видяло този 10-дневен парламент с какво ще остане в историята. „ Просто партиите не разговаряха. Ние ще сложим 10 или 11 правилото, които сплотяват нас като основа за диалог с всички политически обединения “, уточни той.

На въпрос дясно-центристка ли е партията на Слави Трифонов, Ячев съобщи: „ Партията на Слави Трифонов би трябвало занапред да се потвърди в коя част на политическото пространство стои. Аз най-малко не знам, а и допускам доста хора, какви са вижданията им по значими обществени, политически, стопански и други въпроси. Това е партия на мълчанието към този момент “.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР