София. Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отговаря на

...
София. Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отговаря на
Коментари Харесай

Беновска: „Промяната“ - жертвате ли България? Асен Василев: Не!

София. Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев дава отговор на въпроси на Илиана Беновска по време на конференция в Българска телеграфна агенция от 27-ми април 2022 година, излъчена непосредствено в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz.



Илиана Беновска: Първата ви конференция като партия е с доста странни тематики, по-скоро управленчески! Въпросът е, господин Василев, Вие споменахте Втората международна война, дали не пъхате „ нежните български пръстчета “ сред тежката врата и пантата на Русия - Украйна и международната политика? Освен това, с цел да укрепите престижа си в България?! Тук всички Ви питат за Радев. Корнелия Нинова ви даде „ ляв завой “ по някои въпроси! Слави Трифонов го играе като Йосип Броз Тито: „ И тук ми е добре, и там ми е добре! “ Каква ще бъде вашата политика? Жертвате ли България в името на Вашата партийна кариера?

Асен Василев: Току-що направихме тъкмо противоположното! И доста е значимо да се знае, когато приказваме за българския интерес, да знаем какъв е той. Българският интерес е да можем да доставяме отвред! Да не подвластен единствено от един снабдител, с цел да не може той да ни изнудва. Това нещо го разработихме като проект през февруари. До момента то не беше задействано, тъй като съветският газ беше по-евтин от различния газ. Българският интерес беше да продължим да купуваме съветски газ! В момента, в който Москва едностранно наруши тази сделка, ние сме подготвени с проект Б и купуваме от второто най-евтино място! Без медиатори, както господин Борисов се опита да инсинуира! Това са контракти на „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ непосредствено!
Така че това, което ние вършим, е да сме подготвени за всички вероятни неприятни сюжети в тази рецесия и в тази война! За този сюжет, както Ви споделих, се подготвихме още през месец февруари. Имаме сюжети, които са свързани с евентуално нуклеарно замърсяване, в случай че се случи, не дай си Боже, сходно на Чернобил през 1986 година Имаме сюжет, при който, в случай че не дай си Боже, се случи затваряне на корабоплаването през Босфора за избран интервал от време. Всички тези сюжети би трябвало да ги имаме поради, колкото и да са неприятни. Надяваме се те да не се случат, само че сега, в който се случат, ние би трябвало да имаме подготвен отговор, а не занапред да се опитваме да мислим какво да вършим. И това е българският интерес!

Илиана Беновска: Надявам се, че не отбягвате тематиката за вътрешнополитическия аспект на тематиката!

Асен Василев: Казахме по един въпрос!

Илиана Беновска: Не ми отговорихте – укрепвате ли вътрешнополитическата кариера на партията с това?

Асен Василев: Не! Точно противоположното вършим, както Ви споделих!

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР