София. Вечер, посветена на българското документално кино, ще се проведе

...
София. Вечер, посветена на българското документално кино, ще се проведе
Коментари Харесай

Представяне на книгата на Теодора Стоилова-Дончева и връчване на наградата „Съживеното наследство“ на Института за изследване на изкуствата на БАН

София. Вечер, отдадена на българското писмено кино, ще се организира през днешния ден 18.30 ч., кино „ Одеон “, оповестиха уредниците . Тя ще включва показване на новата книга на Теодора Стоилова-Дончева и връчването на годишната премия на Института за проучване на изкуствата на Българска академия на науките „ Съживеното завещание “.
„ Българско посттоталитарно писмено кино. Похвати, трендове, създатели, филми, разбори “ е най-новото проучване на гл. ас. Теодора Стоилова-Дончева, издание на Института за проучване на изкуствата.

Текстът проучва главните събития и процеси в документалното ни кино сред 1989 и 2020 година и е първата от няколко десетилетия, която е напълно фокусирана върху българската документалистика.

По време на събитието ще бъде връчена и премията на Института за проучване на изкуствата на Българска академия на науките „ Съживено завещание “ на българската режисьорка и продуцентка на документални филми Адела Пеева. Зрителите ще имат опцията да видят и прожекция на 32-минутния й документален филм „ В името на спорта “ (1983).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР