София. Във време на ограничения, породени от разпространението на COVID-19,

...
София. Във време на ограничения, породени от разпространението на COVID-19,
Коментари Харесай

Фондация Сийдър: Да създадем възможности за най-уязвимите

София. Във време на ограничавания, подбудени от разпространяването на COVID-19, благотворителната самодейност насочва вниманието на обществото към най-уязвимите - децата с увреждания и бариерите, пред които са изправени през целия си живот. Да създаваш благоприятни условия в обстановка, когато те са мощно лимитирани от външни фактори, е същинско предизвикателство, а за екипа на фондация „ Сийдър “ това е следващият случай, в който работните процеси се трансформират и приспособяват, с цел да се обезпечи най-хубавата грижа за деца и младежи в неравностойно състояние. Това оповестиха от пресцентъра на Фондацията .

За екипа на фондацията рестриктивните мерки са мотив за търсене на нови хоризонти - неизпитани способи и подходи, както в работата с децата, по този начин и в процесите по набиране на средства. С тази вероятност организацията работи към този момент 16 години и всяка есен организира своето благотворително събитие в поддръжка на децата израснали с разнообразни етикети и диагнози. Ограниченията, наложени в последните 2 години в допълнение стимулират екипа на организацията да търси нови разновидности за поддръжка благодарение на новите технологии. Така, за втора поредна година, обичайният за фондацията благотворителен бал ще се организира в хибриден формат. Той е под надпис Sky is the limit и ще даде опция за присъединяване от разнообразни точки на света.

Инициативата е предшествана от онлайн акция за набиране на средства, чиято кулминационна точка е събитие на 29 септември, сряда, от 19:30 ч. - с дребен брой участници онлайн и онлайн лъчение във Facebook страницата на фондация „ Сийдър ”. Фондацията кани хора от всяка точка на света да бъдат съпричастни към идеята и да се включат посредством особено създадена дарителска платформа, която дава елементарен метод за поддръжка единствено с няколко клика. Платформата е налична и приема дарения през целия месец септември.

„ Създаването на благоприятни условия за деца в неравностойно състояние е цел на организацията от основаването ѝ. Горди и щастливи сме, когато виждаме резултатите от тези наши старания. Дете с физическо увреждане прохожда, макар тежката диагноза, юноша, израснал в институция става студент, макар високия риск от отпадане от просветителната система – истории като тези ни дават сили да продължаваме оттатък рестриктивните мерки.

За да можем да го вършим обаче, имаме потребност от поддръжка - систематична, целогодишна. Пандемията сътвори доста нови сложни обстановки и провокации за нас и нашите екипи. Несигурността и финансовите усложнения, които срещат бизнесът и всеки един обособен човек, се отразяват и на нас, а потребността от поддръжка си остава, с цел да можем да подсигуряваме високо качество на грижа. Каним всеки, който има предпочитание дружно да променим ориста на уязвимите деца и младежи и да създадем благоприятни условия за по-добър живот, да ни поддържа през септември. “ Този апел насочва Ива Хаджийска, шеф „ Фондонабиране и връзки ” във фондацията.

В предварителната акция са включени няколко забавни способи за поддръжка към идеята - част от тях напълно нови за България, само че необятно употребявани в страните с развита дарителска просвета. Можете да извършите
за съответна потребност – да вземем за пример за физиотерапия, психическа поддръжка, за особено направена инвалидна количка, за просветителни материали и други Или пък да закупите билети за
с атрактивни предмети като уикенд в планината, био козметика, бизнес облекло по поръчка, годишен абонамент за йога и други Можете да наддавате и в спокоен търг за професионална арт-
от български създател, безплатно предоставена в поддръжка на идеята.

Всички разноски по образуване на събитието са обезпечени с помощта на сътрудници и спонсори, които застават зад идеята, даже и в този сложен за всеки бизнес или обособен човек миг. Това са златните спонсори CMS Sofia, Хилтън София, фондация „ Америка за България ”, фондация „ Комунитас ”, сребърните спонсори Dundee Precious Metals, AG Capital, сътрудниците от томболата Хотел Гела, DABOV Specialty Coffee, Sircrow, Wooden spoon, Gelato & Latte, Amuse Bouche, Yoga Vibe, Modica Artisan Chocolate и сътрудниците в тихия търг с арт фотографии Виолета Апостолова – Лети, Наталия Новачкова, Мия Попович, Симеон Сълов и Кирил Проданов и Фотосинтезис. Напитки за събитието обезпечават Pernod Ricard и Бутикова винарна Братя Георгиеви.

За фондация „ Сийдър “
Фондация „ Сийдър “ е българска неправителствена организация, която ръководи 9 обществени услуги, в които дава 24-часова грижа на най-вече деца и младежи измежду Неправителствени организации бранша и е деен участник в процеса на деинституционализация в България.

„ Сийдър ” е протекция напълно един дом за деца с интелектуални усложнения и е спомогнала за закриването на още 14 институции. Организацията интензивно работи за смяна на държавните политики и публични настройки към децата и хората в неравностойно състояние.

Повече информация вижте на уеб страницата на фондация „ Сийдър “

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР