София. Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали

...
София. Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали
Коментари Харесай

Върховна касационна прокуратура обобщи получени материали от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП относно предоставена от Николай Бареков информация, касаеща 24 лица

София. Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите по отношение на извършванa инспекция по реда на член 145 от Закон за съдебната власт по отношение на предоставена от Николай Бареков информация, касаеща 24 лица, за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент по смисъла на Наказателния кодекс. Това оповестиха от Прокуратурата на Република България .

След разбор на всички материали, получени от органите на изпълнителната власт, е открито, че за 12 от общо 24 лица е подадена информация за осъществявани дейности в осъществяване на дадени инструкции от прокурори във връзка инспекции и следени досъдебни производства.

Относно 3 от всички 24 лица Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите са изпратили материали, касаещи същите лица, които ще бъдат изпратени на съответната прокуратура по подготвеност.

По отношение на 9 лица институциите не са дали каквито и да било данни за вероятно осъществени от тях незаконни действия и нарушавания. Въпреки това предоставените от Николай Бареков материали и сведения, касаещи лицата, ще бъдат изпратени на способените прокуратури за инспекции налице ли са данни за осъществени престъпения.

За резултатите от инспекцията българската общност ще бъде навреме осведомена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР