София. В Плана за възстановяване и устойчивост сме заложили над

...
София. В Плана за възстановяване и устойчивост сме заложили над
Коментари Харесай

Министър Стойчо Кацаров: В Плана за възстановяване и устойчивост сме заложили над 100 млн. лв. за закупуване на апаратура и оборудване на детските отделения в болниците в цялата страна

София. В Плана за възобновяване и резистентност сме заложили над 100 млн. лева за закупуване на инсталация и съоръжение на детските отделения в лечебните заведения в цялата страна. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Изграждането на болница не е задоволително изискване. Не всички деца ще могат да се лекуват, даже откакто бъде приключен този план в нея. Така че в Плана за възобновяване и резистентност ние сме заложили над 100 млн. лева за закупуване на инсталация и съоръжение на детските отделения в лечебните заведения в цялата страна. И в националната детска болница и в останалите места на страната, децата да бъдат лекувани в по-добри условия.

Министър Кацаров съобщи, че чака БЛС и НЗОК да покачат цените на медицинските услуги, които са свързани с лекуването на деца и да покачат интереса на лекарит еда практикуват педиатрия.

Министърът на опазването на здравето разяснява и инспекцията на КПКНОНПИ. По думите му откакто са сезирани, те са длъжни да извършат такава инспекция.
" Аз нямам безусловно никакви терзания ", съобщи още той и посочи, че всички документи, свързани с тези предложения, са оповестени на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. " Щях ли да ги обявявам, в случай че имах някакви терзания ", попита той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР