София. В няколко области в страната се обсъжда затягане на

...
София. В няколко области в страната се обсъжда затягане на
Коментари Харесай

Здравните власти у нас обсъждат затягане на мерките

София. В няколко области в страната се разисква стягане на противоепидемичните ограничения. Това съобщи на брифинг основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Той уточни, че в областите Благоевград, София, Бургас, Видин, София област, Пловдив, Стара Загора и Перник, където заболяемостта е най-висока - към този момент се разисква въвеждането на нови ограничения.
„ Ако приказваме за София, където се чака през днешния ден или на следващия ден да се вземе решение, има се поради това, което предлага Столичната здравна ревизия е ограничение на 50% в потенциала и като повърхност, и като лица в обектите, измежду които заведения за хранене и развлечения.

Второто нещо е: ограничение на работното време до 22.00 часа и безусловно съблюдаване на условието за зелен документ за достъп в тези обекти. А в случай че приказваме за системата на образованието към която ние насочваме оферти, а те вземат решение дали да ги одобряват – обмисляме да въведем присъствено образование на учениците на ротационен принцип след 4-ти клас “, разяснява доцент Кунчев.

Крайните решения за ограниченията ще бъдат взети от Националния щаб, който ще заседава в петък.

Той добави, че от понеделник ще бъде препоръчано учениците от 1-ви до 4-ти клас, както от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас да останат на присъствена форма на образование.

„ Останалите 5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11 клас- да учат онлайн ”, сподели още здравният контрольор.

По думите допустимо е такова решение да бъде взето на национално равнище, само че това ще се реши от моментната обстановка.

„ Имайте поради, че и все още заболяемостта се разграничава не в проценти, а в пъти сред обособените области. Тя варира от 250-300 в обособените дни в Кърджали до 1300-1400 в области като Благоевград и София “, разяснява още доцент Кунчев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР