София. В най-кратки срокове ще бъде създадена съвместна работна група,

...
София. В най-кратки срокове ще бъде създадена съвместна работна група,
Коментари Харесай

Съвместна работна група ще развива сътрудничеството в земеделието между България и Азербайджан

София. В най-кратки периоди ще бъде основана взаимна работна група, която ще развива съответни планове и съдействие в земеделието сред България и Азербайджан. Това стана ясно на среща на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с азербайджанския му сътрудник Инам Керимов, оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите. Работата на специалистите от двете страни в земеделието беше активизирана след визитата на премиера Бойко Борисов в Баку при започване на годината, в делегацията участваше и министър Порожанов.
Утре (7 ноември 2018 г.) България и Азербайджан ще подпишат съглашение за съдействие в аграрната просвета. Министър Порожанов обърна внимание на многото сходства сред земеделието на двете страни – като климат, обичаи, дял от Брутния вътрешен артикул, битката против болести като африканската чума по свинете.
Ползването на високи технологии благодарение на вложенията от европейските фондове ни дават опция съвсем всяка година да слагаме върхове в производството на зърнени култури и в другите браншове, сподели още министър Порожанов. Той подчертава на ролята на министерството да поддържа дейните контакти освен с Европейски Съюз, само че и с Китай, Близкия изток и региона към Каспийско море. Министър Керимов предложения българския си сътрудник да посети още веднъж Азербайджан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР