София. В Народното събрание се проведоха дебатите по втория вот

...
София. В Народното събрание се проведоха дебатите по втория вот
Коментари Харесай

Парламентът дебатира вота на недоверие

София. В Народното събрание се организираха дебатите по втория избор на съмнение против държавното управление на Пламен Орешарски, импортиран от ГЕРБ.

Според претекстовете на вносителите Министерството на районното развиване не действа, а капиталовият развой и бизнесът са блокирани. От ГЕРБ са на мнение, че ръководещите нямат съответна изясненост за финансиране на българските райони, а програмата за районно развиване не се ръководи.

Опозицията насочи рецензии и във връзка с ръководството на морските плажове и ВиК бранша. Депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова съобщи, че дейностите на държавното управление демонстрират неспособност да вземат решение действителни проблеми за развиването на страната. " Има неяснота, политически реваншизъм и отвод от градивност, като още от първия си ден кабинетът не е наясно какво ръководство ще организира. "

Павлова разкирикува и новата стратегия за районно развиване, която е с понижен финансов запас.

Депутатът от Българска социалистическа партия Димчо Михалевски дефинира процедурата по втория избор на съмнение към държавното управление на Пламен Орешарски от страна на ГЕРБ като припрян политически ход. " Или ГЕРБ имат радикално друга цел от дебатираната, да дебатират по въпросите на районната политика, да пречат и да изяждат време, с цел да се одобряват нужни и значими за хората закони, или в действителност не схващат по какъв начин действа политиката за районно развиване и кои са нейните принадлежности. Проглуши се обществото със седемте автомагистрали и седемте скоростни пътя, които щели да станат до 2020-а. Че тогавашният министър отишъл в Брюксел за една автомагистрала, пък се върнал с 4 и 2 милиарда и половина евро. Никой, в никакъв случай, по никакъв мотив не ни е обещавал 2 милиарда и половина евро за пътища до 2020-а година. Това беше предизборна неистина "

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева опонира. " Дай, Боже тези нули всеки да ги има, тъй като нашите нули могат да се видят, да се пипнат, да се върви по тях, да се пътува по тях и всеки, който е пътувал по автомагистралите на ГЕРБ, знае какъв брой е хубаво. 2006-а година жителите към момента чакат вашата родопска автомагистрала, господин Михалевски, прословутото водно огледало, което жабуняса сега, можеше да се направи околовръстен път на Кърджали. Защото вашият девиз беше да приберем час по-скоро хляба на българските жители.

" Със заканата си за идващ избор вие отново се пробвате да пречите. Парламентарната ви група е пленник на прищевките на един човек - всички сте заложници ", се обърна водачът на Българска социалистическа партия Сергей Станишев към парламентарната група на ГЕРБ. " Сега имате нова тактика - да се понижи оптимално успеваемостта на работа на Народно събрание. Затова в петък сте щели да внасяте нов избор и с това вие обезсмислихте този парламентарен инструмент, с вотове до дупка. И то с цел да задоволите прищевките на един - двама души, че не са на тези постове, които желаят. "

В коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Лютви Местан предизвести, че се следи порочна процедура от страна на опозицията да употребява за политически цели процедурата по избор на съмнение. " Превръщането на вота в парламентарно всекидневие в действителност значи гибелта на вота на съмнение като най-силно оръжие на опозицията. "

" Въпросът по-скоро е ГЕРБ докога ще издържи. Ние сме издръжливи ", разяснява министър председателят Пламен Орешарски на въпрос на публицисти в коридорите на Народното събрание докога кабинетът ще издържи на вотове на съмнение. „ Само от почитание към жителите, които поддържат ГЕРБ, не бих разказвал нищо от усещанията ми при първите ми срещи с министър председателите във връзка с предната интернационална неизолация ", съобщи Орешарски в коментар на изказвания на представители на ГЕРБ, че настоящето държавно управление е в интернационална изолираност.

В началото на днешното пленарно съвещание се записаха 205 народни представители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР