София. В Министерство на икономиката беше проведена среща между министъра

...
София. В Министерство на икономиката беше проведена среща между министъра
Коментари Харесай

Антоанета Барес, НКИЗ: Реализацията на индустриалните зони е ефективен механизъм за привличане на инвестиции

София. В Министерство на стопанската система беше извършена среща сред министъра на стопанската система Лъчезар Борисов и изпълнителния шеф на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) Антоанета Барес. На нея бяха разисквани разрастването на Икономическа зона София-Божурище и на Индустриален и логистичен парк Бургас. ТОва оповестиха от пресцентъра на НКИЗ .

" От бюджета на министерството на стопанската система на община Бургас ще се дават средства в размер на до 1 670 558 лв., като инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифициран по ЗНИ капиталов план в общината ", акцентира министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

От своя страна изпълнителният шеф на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес изясни, че към терените към този момент има интерес от производства в сферите на текстилната и металната индустрия, здравната промишленост, както и производител на електрически съоръжения и климатизация. Икономическият министър уточни също, че ще бъдат апортирани още 150 декара, което действително ще бъде третата фаза на развиване на промишлен и логистичен парк Бургас.

По време на срещата Антоанета Барес сподели, че НКИЗ осъществя планове в цяла България. " За последните 4 години доказахме, че реализацията на индустриалните зони е ефикасен механизъм за привличане на вложения. Важното за нас е вложителят да остане в България, да избере най-подходящото място за неговия бизнес ", добави тя. По думите й развиването на Индустриален и логистичен парк - Бургас навлиза в нов стадий. Обособена е нова Промишлена зона " Юг ", която се намира наоколо до пътния възел Бургас - Средец - Созопол. Площта й е 600 декара.

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов обърна особено внимание на това, че по отношение на разрастването на Икономическа зона София-Божурище и забележителното нарастване на пътния трафик към и от Божурище са подхванати ограничения за реализиране на спомагателна инфраструктурна съгласуваност до община Божурище и в частност до индустриалния парк. Той означи, че са били извършени ползотворни срещи, на които е било контрактувано приключването на работата по сключване на съглашението за достъпа до Икономическа зона София - Божурище във връзка с пътя и продължението на бул.

" Царица Йоанна " до индустриалния парк. „ Очакваме, че на идващото съвещание на Столичния общински съвет точката ще бъде разисквана и незабавно по-късно ще се подпише съглашението и ще започва осъществяването дружно с АПИ на този огромен план, който е значим и за този район “, изясни министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР