София. В годината на своя 30-и юбилей Американският университет в

...
София. В годината на своя 30-и юбилей Американският университет в
Коментари Харесай

Американският университет отново е на върха в рейтинга на българските висши училища с 2 първи и 3 втори места

София. В годината на своя 30-и празник Американският университет в България (АУБ) още веднъж зае челните места във всички пет посоки, по които се прави оценка от на Министерството на образованието и науката. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . За 2021 година висшето учебно заведение се класира преди всичко в специалността „ Администрация и ръководство “, дели първото място със Софийския университет в специалността „ Обществени връзки и осведомителни науки “ и заема второто място в направленията „ Политически науки “, „ Икономика “ и „ Информатика и компютърни науки “. Показателите на АУБ са изключително значими на фона на спешните процеси във висшето обучение, подбудени от продължаващата пандемична обстановка, и са категоричен знак за адаптивност и за търсенето на нови, ефикасни модели на работа.

„ АУБ е изумително място, което решително се движи по ръба сред традицията и нововъведението. В сърцето на нашето образование е студентът, който получава най-хубавото посредством американската система liberal arts. И това е непоклатима традиция “, показва президентът на АУБ Дейвид Еванс. „ Традиция е към този момент 30 години да възпитаваме визионери, бизнес и публични водачи в района. Традиция е да пазим и развиваме нашата забележителна общественост в десетки страни по света. Здравната рецесия обаче разкри и нещо ново за нас – способността да се приспособяваме доста бързо, да градим нови модели. Хибридно, отдалечено, присъствено – поставяме основите на нов жанр на другарство със и сред студентите и сме решени те постоянно да получават от нас допустимо най-хубавото и перспективно обучение. Рейтинът сочи, че сме се справили. “

Според класацията в четири от специалностите – „ Администрация и ръководство “, „ Икономика “, „ Политически науки “ и „ Обществени връзки и осведомителни науки “ – висшето учебно заведение заема водеща позиция по индикаторите „ Най-високи приходи “ и „ Най-ниско равнище на безработица “. В категория „ Престиж “ АУБ заема първото място в 4 от 5 професионални области, а за специалността „ Информатика и компютърни науки “ е на второ място. Университетът заема първо място във всички области по индикаторите, които регистрират образователната среда и социално-битовите и административните услуги.

Българската рейтингова система на университетите подкрепя потребителите на просветителни услуги в избора им на висше учебно заведение. Тази година тя оцени 52 университета в България, които оферират обучение в разнообразни специалности, групирани в професионални посоки. Системата съпоставя университетските дисциплини във висши образователни заведения, които имат акредитация в България, и дефинира рейтинга на университетските стратегии въз основа на повече от 100 индикатора, в това число преподаване и образование, университетска среда, социално-битови и административни услуги, научни проучвания, авторитет, кариерно развиване, реализация на пазара на труда и районна ангажираност.

За Американския университет в България (АУБ):
Вече 30 години Американският университет в България, основан от визионери от България и Съединени американски щати, образова млади визионери, които да трансформират света към по-добро, и отстоява своето мото „ Напред и нагоре “. Визията му е да се развива като разпознаваем център за върхови достижения в усвояването на познания, преподаването и екипната работа в Югоизточна Европа. АУБ дава висококачествено американско обучение по системата Liberal Arts. При този модел на висше обучение студентът е в центъра на образованието, а целите са стимулирането на сериозното мислене, дейното учене и творчеството. Университетът предлага 13 бакалавърски стратегии в Благоевград, както и магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти в София.
АУБ разполага с най-хубавата университетска база в района: удобни общежития, отличения с награди студентски център „ Америка за България “ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Днес в университета се образоват близо 1000 студенти от над 40 страни, а преподавателският състав надвишава 70 души от над 20 страни. Всяка година АУБ дава близо 5 млн. щ.д. за стипендии и финансово подкрепяне на най-хубавите студенти и по този начин предизвиква равните благоприятни условия. Висшето учебно заведение поддържа стратегии за продан с някои от водещите университети в Съединени американски щати, измежду които Харвард, Йейл, Станфорд, Принстън и други АУБ е упълномощен както в Съединени американски щати от New England Commission of Higher Education, по този начин и в Европа от българската Национална организация за оценяване и акредитация. В резултат сполучливо приключилите студенти получават двойна тапия – за Съединени американски щати и Европа. АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на българското Министерство на образованието и науката. Общо приключилите Американския университет в България за 30 години са към 5000 души, сплотени в световна общественост и интензивно подкрепящи развиването на своята Алма матер. Над 3 000 са възпитаниците на висшето учебно заведение, които заемат управителни позиции в интернационалните компании, развиват сполучливо личен бизнес или не престават образованието си в влиятелни университети в целия свят. Сред техните работодатели са Министерският съвет на Република България, Българската национална банка, Организацията на обединените народи, Световната банка, Microsoft, SAP, Citibank, CNN, The New York Times, bTV и други

Кратка информация и история:
Нашата задача и нашите полезности:
Разяснение на нашия модел на обучение:
АУБ в София:
Защо бъдещи студенти избират АУБ:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР