София. В българските политически драми има засилен американски интерес. Това

...
София. В българските политически драми има засилен американски интерес. Това
Коментари Харесай

Валентин Вацев, геополитически анализатор: В българските политически драми има засилен американски интерес

София. В българските политически драми има засилен американски интерес. Това сподели в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Валентин Вацев, геополитически анализатор. Той акцентира, че съветска връзка със ставащото в България няма, защото съветските проблеми, които би трябвало да се решат до към 2024 година и нито ден по-късно, предстоят да бъдат решавани.

„ След злополуката на американските ястреби в Сирия и Кабул, би трябвало да се съблюдава правилото, че на американските ястреби би трябвало да им се даде ъгълче, където да стягат сили и да се готвят за война. Балканите и Черноморската зона, дружно с Калининградска област, са зоната, в която американският ястребов интерес ще се осъществя тази и идната година “, разяснява геополитическият анализатор.

Според Валентин Вацев главната концепция на новия политически план е основаването на отзивчив център на българския политически живот, който е отсъствал досега.

„ Тази партия се допуска, че ще реализира няколко разностранни цели, като резултатът ще бъде сбит. Първо - ГЕРБ би трябвало да се освободи от немския си шаблон и да стане изцяло проамериканска партия. Второ - Българска социалистическа партия би трябвало да се разцепи, защото проблемите не са толкоз в нейното управление, колкото в идейната основа. трето - Смачкване на ИБГНИ, която няма да има шансове в изискванията на новото партийно наличие и доближаване със степен до обединение с „ Демократична България “. И пето - доста съществени проблеми откъм идеологически и политически интегритет на Движение за права и свободи. Крайната цел на всички тези преобразувания е да се получи отзивчив център, който да е подготвен да се трансформира в гръбнак на бъдещо парламентарно болшинство, което да крепи жизнеспособно държавно управление “, акцентира анализаторът.

По думите на Валентин Вацев всяко последващо българско държавно управление ще следва и работи за реализиране на трите цели на Държавния департамент - завършек на проблемите с Македония, приемане на Истанбулската спогодба и подготовка на България за прифронтова зона в бъдещите военни спорове с Руската федерация.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР